Neymarov turnir nakon Sarajeva održan u Mostaru

- Advertisement -

Predstavnici Bosne i Hercegovine na globalnom malonogometnom turniru Neymar Jr’s Five, bit će poznati 12. maja kada će se održati finalni turnir u sarajevskog Zetri.

Plasman na državni turnir izborit će po četiri najbolja tima s kvalifikacionih turnira. Pola učesnika već znamo s obzirom da je nakon turnira u Sarajevu, u nedjelju 29. aprila održan kvalifikacioni turnir  u Mostaru. Na igralištu Osnovne škole Fra Petra Bakule i Gimnazije Fra Grge Martića 18 timova je pod teškim uslovima vrelog hercegovačkog betona odigralo veoma dobar turnir.

Svu atraktivnost Neymar turnira vidjeli smo i u gradu na Neretvi. Ljubitelji „igre na male“ došli su na svoje jer su nam učesnici pokazali sve vještine ove igre. Ni visoke temperature za ovo doba godine nisu spriječile timove da daju svoj maksimum kako bi izborili nastup na finalnom turniru u Sarajevu gdje će se voditi borba ko će predstavljati našu zemlju na završnici turnira u Brazilu na kojem će učestvovati ekipe iz preko 30 zemalja svijeta.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Polufinale turnira u Mostaru izborile su ekipe Tuti fruti, Srednja strojarska, Oralne hijene i Gladijatori. Ove ekipe su automatski izborile nastup na završnom turniru u Sarajevu. No, to nije uticalo na atraktivnost polufinalnih duela jer svi su željeli da ponesu titulu najboljih u svom gradu. Tako smo u finalu gledali duel između Tuti frutija i Oralnih hijena u kojem je uspješniji bio Tuti fruti koji je slavio rezultatom  5:1.

PROČITAJTE JOŠ:  Kod Mostara se prevrnuo automobil, povrijeđene dvije osobe

Ove četiri tima se pridružuju timovima Hadžići, Šareni mekteb, Ko voli i Vijesti.ba koji su dan prije u sarajevskom Metalcu izborili plasman u državno finale. Vrijedi napomenuti da je pobjednički tim iz Sarajeva Vijesti.ba, sastavljen uglavnom od prošlogodišnjih pobjednika ekipe koja se zvala Linex. Ova ekipa je u Brazilu napravila veliki rezultat plasiravši se među 8 najboljih na svijetu.

Naredni kvalifikacioni turnir igra se 5. maja u Tuzli,dok će dan kasnije Žepče biti posljednji domaćin kvalifikacionog turnira nakon kojeg ćemo saznati sve učesnike državnog finala koje će se održati 12. maja u Sarajevu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...