Neymar Jr’s Five: Kapiteni najavili veliko državno finale u Zetri

- Advertisement -

Nakon što su u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Žepču odigrane kvalifikacije šesnaest ekipa plasiralo se u veliko finale Neymar Jr’s Five turnira koje će se održati na terenima za mali nogomet u Zetri 12. maja s početkom u 11:00 sati.

Ovo je treće organizacija ovog događaja u našoj zemlji, a po broju prijavljenih ekipa turnir je ove godine izazvao veliko inetresovanje i reklo bi se premašio očekivanja.

Preko 1000 igrača prošlo je kroz kvalifikacije. Ostalo je još šesnaest timova, a prvoplasirana će predstavljati BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 21. jula. Dakako, za ljubitelje ovog sporta ulaz će biti slobodan. Sve sugerira da će se voditi velika bitka u finalnim dvobijima, a plasman u završnicu izborile su i dvije ekipe koje su 2016. i 2017.godine se dosta uspjeha predstavljale BiH na planetarnom izlogu nogometa.

foto: Sulejman Omerbašić

Omerhodžić: Očekuju nas zanimljivi dvoboji

Četiri ekipe iz Sarajeva koje su dobacile do finala su: ”Vijesti.ba” (ekipa koja je ove godina bila prva u glavnom gradu BiH i koja je  prošle godina osvojila prvo mjesto, ali je tada nastupala pod drugim nazivom), ”Šareni mekteb”, ”Hadžići” i ”Ko voli”.

Kapiten ekipe ”Vijesti.ba” koja je dotakla vrh u kvalifikacijama koje su održane u gradu na Miljacki  Emir Omerhodžić istakao je kako je u kvalifikacijama bilo izuzetno zanimljivo.

”U grupi smo imali dosta problema. Prvu utakmicu smo pobijedili, ali smo u drugoj izgubili pa smo bili pod imperativom pobjede u trećem dvoboju. Uspjeli smo slaviti i prošli smo u nokaut fazu. Kasnije smo uhvatili ritam i okončali smo kvalifikacije na prvom mjestu. Dakako, bilo je mnogo teže nego prošle godine, a sama činjenica da se prijavilo preko 30 ekipa govori da je konkurencija bila izuzetno teška”.

Dodaje da će u velikom finalu biti zanimljivo, a bio je oprezan s prognozom što se tiče odbrane naslova.

”Ono što mogu reći jeste da nas sigurno očekuju zanimljivi dvoboju. Naš cilj je jasan- želimo osvojiti prvo mjesto. Dat ćemo sve od sebe i igrat ćemo do krajnjih granica svojih mogućnosti. Ipak, treba biti realan i reći da su i ostale ekipe vrlo dobre, da će svi protiv nas imati motiv više. No, moraju znati da smo i mi sve pratili. Znamo da u Sarajevo stižu i pobjednici turnira iz 2016. godine, znamo da i oni žele pobjedu, ali možda neko iznenadi iz drugog plana. Na ovom turniru veliku uloga ima i faktor sreće. Trebamo svi uživati u ovim trenucima, na njih čekamo punu godinu dana”, naglasio je Omerhodžić, igrač koji je postigao sedam pogodaka na Svjestkom prvenstvu u Brazilu.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren je Internacionalni sajam knjiga u Sarajevu
foto: Sulejman Omerbašić

Vuković: Možemo ponoviti uspjeh iz 2016. godine

Četiri ekipe iz Tuzle koje dolaze na završnicu u glavni grad BiH su: ”Hjumanga Danga ” (pobjednici u gradu soli i ekipa koja je predstavljala BiH na SP 2016. godine), ”Medicus”, ”Bella Vita UNTZ” i Premijeri. S velikim nestrpljenjem se čekalo nadmetanje u Tuzli, a u konkurenciji koja je premašila očekivanja pobijedila je ekipa koja nakon dvije godine ponovo želi dotaći vrh i otputovati u Brazil. Ahmed Vuković, kapiten ekipe ”Hjumanga Danga” naglašava kako su imali promjena u odnosu na 2016.

” Jedan igrač nas je napustio u odnosu na onu ekipu od prije dvije godine. No, doveli smo tri nova nogometaša. U Tuzli je bilo 38 ekipa, a od toga nekoliko njih je izgledalo izvanredno. Ovim ne želim naš upsjeh podići na veći nivo nego želim podvući kako je konkurencija bila izuzetno jaka. Čak je bilo i nekoliko igrača iz bh. lige malog nogometa. Kao ekipa, imali smo cilj da uradimo sve što je u našoj moći da i da budemo prvi. Na kraju smo uspjeli i bili smo duboko sretni. Dogovorili smo se da igramo organizovano i disciplinovano s jakom odbranom. Na čitavom turniru smo primili samo jedan pogodak i to u finalu. To je bio ključ našeg uspjeha”, kazao je Ahmed.

Dodao je kako je iskustvo iz prethodnih kvalifikacija, ali i nastup na Svjetskom prvenstvu bilo presudno u pojedinim utakmicama.

foto: Sulejman Omerbašić

”Ono što smo vidjeli u Brazilu, mislim na neke trikove, pomoglo nam je. Druge ekipe nisu to koristile. Nakon osvajanja prvog mjesta mogu reći da sam kao kapiten  sretan i ako budemo igrali u Sarajevu kao u Tuzli, vjerume da možemo ponoviti uspjeh iz 2016. Naravno, sada je veći pritisak na nama jer smo tada bili nepoznanica svima. Sada će svi pratiti nas i ekipu koja je pobijedila 2017. godine. Dakako, ekipa Vijesti.ba je ponovo u završnici i sigurno će nama biti  najveći konkurenti za osvajanje prvog mjesta. Na kraju se želim zahvaliti organizatorima na sjajno obavljenom poslu”, zaključio je Vuković.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Marić: Neka pobijedi najbolji

I u Mostaru je bilo zanimljivo u kvalifikacijama, a četiri ekipe koje stižu u finale su: ”Tutti frutti’ (pobjednici u gradu na Neretvi)’, ”Srednja strojarska škola”, ”Oralne hijene” i ”Gladijatori”. Kapiten Tutti fruttija Julijan Marić smatra kako je turnir u hercegovačkom gradu bio interesantan.

”Bez dvojbe, bilo je dosta dobrih ekipa. Neki su se prijavili zbog radoznalosti, neki zbog mogućnosti da ostvare dobar rezultat i dobiju nagradu – putovanje u Brazil. Malo sam razočaran što je učestvovalo malo ekipa, premda je bilo dosta prijavljenih. Na kraju smo bili prvi i ostvarili smo cilj”, kazao je Marić.

Kapiten mostarskih pobjednika optimističan je pred gostovanje u gradu podno Trebevića.

”Očekivanje moje ekipe u Sarajevu su jednostavna – doći ćemo osvojiti prvo mjesto i proslaviti trijumf. Malo se šalim, ali dat ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti. Uvijek igramo ozbiljno. Nadam se dobrom turniru, dobroj zabavi i fer igri. Neka pobijedi najbolji i sretno svim ekipama”, istakao je Marić.

Mandžuka: U državnom finalu sve je moguće

Iz Žepča dolaze četiri ekipe koje će pokušati ostvariti što bolji rezultat u kultnoj sarajevskoj Zetri. To su: ”Bex” (pobjednici), ”Asocijacija mladih Begov Han”, ”Mlada Boleslav” i ”Grafen”.

Kapiten ekipe ”Bex” Mustafa Mandžuka naglašava kako je turnir u Žepču bio izvanredno organizovan.

”Sve je bilo fantastično, uživali smo u igri. Konkurencija je bila izuzetno jaka. Mi smo težili da osvojimo prvo mjesto i na kraju smo uspjeli. Znali smo svoje mogućnosti, ali niti u jednom trenutku nismo potcijenili svoje suparnike. Imamo dobru atmosferu”, kazao je Mandžuka.

U Sarajevu očekuje veliku borbu, ali s optimizmom najavljuje nastup svoje ekipe.

”Da bi se igrao ovaj turnir mogaju se znati osnove nogometa. Ostalo je sve moguće. U glavni grad BiH dolazimo s velikim ambicijam, a sve je otvoreno i sve je moguće. Moja ekipa igra dosta disciplinovano, a imamo pravo da se nadamo najboljem rezultatu”, istakao je kapiten ekipe ”Bex”. 

Također, u vrijeme održavanja turnira Neymar Jr’s Five u Zetri će trajati i Međunarodni investicijski sajam sporta, sportske opreme, lova i ribolova “Isplori 2018”  koji je otvoren 9. maja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...