NBA prvaci nakon pet godina posjetili Bijelu kuću

- Advertisement -

Košarkaši Milwaukee Bucksa, aktualni NBA prvaci, posjetili su Bijelu kuću gdje ih je primio aktualni američki predsjednik Joe Biden.

Tradicija se time nastavila nakon pet godina i Bucksi su postali prvi nakon igrača Clevelanda 2016. godine koje je tada, u Bijeloj kući, primio Barack Obama, podsjeća Hina.

Naime, u vrijeme dok je tamo stolovao Donald Trump prekinuta je ta tradicija zbog neslaganja s tadašnjom predsjedničkom politikom pa tako na proslavu nisu dolazili Golden State Warriors, prvaci iz 2017. i 2018. te Toronto Raptors, prvaci iz 2019., dok prvaci iz 2020. Los Angeles Lakers nisu ni mogli doći zbog tadašnjih restrikcija uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:  Na magistralnom putu kod Zenice: Sa šlepera pao držač trupaca na automobil

Košarkaši Milwaukeeja su prošle sezone osvojili svoj drugi naslov u povijesti, točno pedeset godina nakon premijernog, a ovom su prilikom predsjedniku Bidenu, 46. po redu u američkoj povijesti, poklonili dres Bucksa s brojem 46.

Predsjednik Biden je, pak, naglasio kako su se, osim na sportskom polju, aktualni NBA prvaci istaknuli svojim društvenim djelovanjem i zalaganjem za ravnopravnost te poticali američke građane na potrebu cijepljenja u aktualnim vremenima.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija brusi formu pred finale Svjetskog kupa

Najbolji igrač Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo je u Bijeloj kući izjavio:

– Naša je momčad pravi primjer vrijednog rada i odricanja. Ako imate cilj probudite se svaki dan sa željom da postanete još bolji u tome što radite i volite te se usudite sanjati. To je ono što mi radimo cijeli život. S napornim radom sve je moguće, rekao je najkorisniji igrač prošlosezonskog finala.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...