Nastoji pomoći ljudima: Junior Slobode privukao pažnju lijepim gestom

- Advertisement -

Adin Omić (19) junior je tuzlanske Slobode.

Igrač je u usponu i njegov vrhunac se tek očekuje.

Osim nogometom pažnju na sebe privukao je jednim lijepim humanim gestom.

S ciljem prikupljanja finansijskih sredstava u istraživanju Laforine bolesti u Parlamentarnoj skupštini BiH je krajem marta održano prikazivanje filma “Lica Lafore”, autora Denisa Bojića.

Humanoj misiji u otkrivanju lijeka priključili su se i sportisti i sportski radnici koji su odvojili određena finansijska sredstva za podršku u istraživanju ove rijetke bolesti koja oduzima ljudsko dostojanstvo.

Među njima se našlo i ime mladog igrača timsa s Tušnja – Adina Omića.

U razgovoru za Muški portal otkrio je zbog čega se odlučio za ovakav potez, govorio je o svojim nogometnim počecima, aktuelnoj ekipi, podršci porodice koju ima, a na kraju je izdvojio klub za koji navija.

Adin Omić
Adin Omić

Adin se priključio akciji u pronalasku lijeka za bolest koja izaziva napade, grčeve u mišićima, otežano hodanje, demenciju i na kraju smrt. Trenutno su oboljele dvije djevojke u BiH, Milana Gajić iz Banje Luke, te Almina Salkić iz Maglaja.

”Uvijek nastojim  na bilo koji način pomoći ljudima kojima je to potrebno. Kada sam čuo za ovu bolest nisam razmisljao previše. Odmah sam odlučio da pomognem oboljelim djevojkama i pružim podršku njihovim porodicama”.

PROČITAJTE JOŠ:  Otkazana utakmica između BiH i Izraela

Mladi igrač Tuzlaka otkrio je kako je počela njegova nogometna priča.

”Nogomet volim od kada znam za sebe. Ali ozbiljinje treniranje sam počeo s devet godina. Sve je krenulo jednim školskim turnirom. Tada o nogometu nisam znao ništa, a možda sam bio najlošiji igrač na tom turniru. Onda sam krenuo da treniram u jednoj školi nogometa, pa sam poslije prešao u Radnički  iz Lukavca”, istakao je naš sagovornik.

Kao i svaki drugi mladi nogometaš Adin ima nogometne uzore.

”Na početku je bilo nekoliko igrača čiju igru sam pratio, ali nekako sam izdvojio Edina Džeku i Cristiana Ronalda. Njihov način igre i rezultati koje su postizali davali su mi još veću želju da i ja svakim danom budem još bolji”.

O aktuelnoj juniorskoj ekipi Slobode imao je samo riječi hvale.

”Bez dvojbe, imamo dobru ekipu. Trenutna situacija je takva da ne možemo biti prvi, ali svakako ćemo nastojat da ostanemo u vrhu tabele”, podvlači Adin.

Naglašava kako je od svakog trenera nešto naučio i nije želio nikoga da izdvaja jer smatra da su svi bili dobri na svoj način. U slobodno vrijeme ,kojeg nema previše, nastoji se odmoriti.

PROČITAJTE JOŠ:  Teška saobraćajna nesreća u tuzlanskom naselju Solina

”Ponekad vozim biciklo, odem na pecanje. To me opušta.  Također, ponekad izađem s društvom ili odem u šetnju s psom”.

Dodaje kako o stajlingu brine sam, a preferira casual stil.

”Dakako, po potrebi obučem i neku ozbiljinju kombinaciju. Maturant sam Međunarodne srednje škole u Tuzli. Moj moto je: ‘Život je kao vožnja biciklom, treba neprestano ići naprijed bez zaustavljanja, da se ne izgubi ravnoteža”’.

Istakao je kako su mu roditelji najveća podrška u životu.

Adin Omić i Marko Topić
Adin Omić i Marko Topić

”Mnogo mi znače naši razgovori o svemu pa tako i o nogometu. Otac je svestrana osoba. Mnogo dobrih savjeta sam čuo od njega i to mi je pomoglo da mentalno ojačam i uvijek ostanem pribran na terenu pa čak i onda kada čujem provokacije na moj račun. Uostalom te provokacije me dodatno motivišu da budem još bolji i da dajem svoj maksimum”.

Na kraju je spomenuo klub za koji navija.

” Srcu je blizak Real iz Madrida. Trenutno su i najbolji klub u historiji Lige prvaka. Njihovih 12 titula iz ovog takmičenja govori sve o ovom klubu”, zaključio je Omić.  

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...