Na čelo Borca stiže Dodikov savjetnik: Samo jedna prijava za predsjednika kluba

- Advertisement -

Iako su za mjesto predsjednika Fudbalskog kluba Borac zagrijana tri kandidata u Platonovu ulicu je do danas zvanično stigla samo jedna kandidatura.

Kako stvari stoje Milan Tegeltija bi mogao da bude jedini kandidat za predsjednika Borca iako su se spominjali još Slobodan Bobi Stanarević i Vedran Pušić. Kako Srpskainfo saznaje danas je krajnji rok za podnošenje kandidature pa ostaje da se vidi da li će neko izaći na crtu Tegeltiji.

– Milan Tegeltija je jedini koji je podnio zvaničnu kandidaturu za predsjednika Borca. U klub nije stigao više nijedan zahtjev. Kako stvari stoje Tegeltija će 99 odsto biti novi predsjednik Borca. Danas je krajnji rok za podnošenje kandidature – rekao je za Srpskainfo izvog blizak klubu.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

On je dodao da će u novi Upravni odbor ući ljudi koji finansijski mogu da pomognu Borcu u narednom periodu, a kako nezvanično saznajemo iz starog saziva bi mogao da ostane samo Bogoljub Zeljković koji je do sada bio potpredsjednik kluba.

Tegeltija koji je inače pravni savjetnik Milorada Dodika i već je potvrdio medijima da je počeo da sastavlja tim sa kojim će raditi. Tako će, ako on bude predsjednik kluba, za direktora biti imenovan Aleksandar Mićić, a sportski direktor Oliver Jandrić.

PROČITAJTE JOŠ:  Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Ostaje da se vidi da li će Stanarević, izvršni direktor Autoputeva Republike Srpske i Pušić, osnivač i izvršnog direktora “Info Medija Grupe” danas podnijeti kandidature za mjesto predsjednika crveno-plavih.

Izborna skupština Fudbalskog kluba Borac zakazana je za 3. april.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...