Musa ponovo išao preko 20 poena, brojke u Euroligi su fantastične

- Advertisement -

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa sinoć je nastavio s impresivnim partijama u Euroligi, ali je njegov Real Madrid poražen rezultatom 94:95 u trileru protiv Monaca.

Real je nakon produžetka poražen rezultatom 94:95. Prethodno, rezultat je bio 88:88 u regularnom dijelu utakmice, pa se u dodatnim minutama odlučio konačni pobjednik.

Musa je nastavio s impresivnim partijama. Po treći put ove sezone upisao je više od 20 poena. Sinoć je brojao do 24, a dodao je i četiri asistencije uz dvije trojke.

PROČITAJTE JOŠ:  Jezivi detalji porodičnog nasilja u BiH: Suprugu tukao i mučio

To je treći put u sedam nastupa u Euroligi ove sezone da Musa bilježi preko 20 poena u meču. Nekoliko statističkih parametara zaista pokazuje da navijači Reala nisu u krivu kada se čude dominantnoj igri košarkaša koji ima tek 23 godine, piše Klix.ba.

Otkako je prvi put prešao 20 poena u Euroligi i tako se “rasteretio”, Musa prosječno bilježi maestralna 18,3 poena po meču te dodaje tri skoka i četiri asistencije.
Inače, madridski Real nakon 12 odigranih utakmica u Euroligi ima osam pobjeda i četiri poraza, dok je Monaco dvije pozicije iznad s devet pobjeda i tri poraza.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...