Misimović: Lulić će razmisliti o povratku u reprezentaciju BiH

- Advertisement -

Razgovarali smo sa Senadom Lulićem (33) prošlog vikenda u Rimu. Rekli smo mu da bi njegov povratak u reprezentaciju Bosne i Hercegovine bio strašno pojačanje u baražu za EURO 2020, rekao je za Anadolu Agency (AA) Zvjezdan Misimović, savjetnik Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) i nekadašnji proslavljeni bh. reprezentativac.

Fudbaler Lazija, koji igra u odličnoj formi nije dao konkretan odgovor delegaciji N/FS BiH koju su, uz Misimovića, u Rimu činili predsjednik Elvedin Begić, izvršni direktor za sport Elmir Pilav te novi selektor fudbalske “A” reprezentacije BiH Duško Bajević.

“Pričali smo dugo. Lulić zna kakva je situacija i veoma je dobro upoznat sa dešavanjima u reprezentaciji BiH. Objasnili smo koliko bi značio za našu igru. On je iskusan, provjeren, top igrač i jako bi nam bio bitan. Bio bi strašno pojačanje. Ostalo je da razmisli u razumnom roku te nam javi da li će se vratiti u reprezentaciju BiH. Razumijemo ga. Nije to lagana, mala odluka. Međutim, vjerujemo da će ponovo obući dres naše Bosne i Hercegovine”, istakao je Misimović.

PROČITAJTE JOŠ:  Oglasio se MUP ZDK: Važne upute pred sutrašnji meč BiH-Ukrajina

Delegacija BiH u Rimu se sastala i sa kapitenom Edinom Džekom, napadačem Rome, kao i Miralemom Pjanićem, zvijezdom Juventusa.

“Obojica naših najboljih igrača svjesna su da moramo podići atmosferu u timu i da nemamo puno vremena za pripremu za utakmice baraža za plasman na EURO 2020. Svi smo svjesni da nam je itekako potrebna podrška navijača. Isto tako, i Džeko i Pjanić optimisti su i nadaju se da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo, odnosno svjesni su da imamo kvalitet i dobar tim koji zaslužuje da bude učesnik EURO 2020”, naglasio je Misimović, dodavši:

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

“Zaista je tako. Protiv Sjeverne Irske u Ligi nacija, pobijedivši ih u Belfastu, ali i Sarajevu pokazali smo da smo bolji. Veliki bonus je što protiv njih igramo kući, ali i što bi eventualno finale baraža sa Slovačkom ili Republikom Irskom opet igrali u Zenici. Finale, 90 minuta, sve je moguće. Optimista sam i nadam se da ćemo na kraju slaviti zasluženi plasman, po prvi put na EURO 2020”.

Polufinale baraža za EURO 2020 fudbalska reprezentacija BiH igrat će 26. marta na zeničkom stadionu “Bilino polje” protiv Sjeverne Irske.

Ukoliko pobijedi BiH će šest dana poslije na istom stadionu ugostiti boljeg iz drugog polufinalnog para baraža Divizije “B” u kojem će se sastati Slovačka – Republika Irska.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...