Marko Topić za Life.ba: Bio sam u Sarajevu, razgovarao sa predsjednikom Ismirom Mirvićem – odgovor očekujem do kraja sedmice

- Advertisement -

Kao što je portal Life.ba prvi objavio krajem 2021. godine, jedan od najozbiljnijih kandidata za imenovanje na poziciju sportskog direktora u FK Sarajevo je Marko Topić, bivši bh. nogometni reprezentativac. Istina je da je čovjek koji je omiljen kod navijača bh. tima boravio proteklih dana u gradu na Miljacki i da je vodio pregovore oko pomenute funkcije u višestrukom prvaku BiH.

Piše:Edin Isanović

”Da, istina je. Bio sam tri dana u Sarajevu. Obavio sam četiri ili pet sastanaka sa predsjednikom FK Sarajevo – Ismirom Mirvićem. Dogovorili smo se da se čujemo do kraja ove sedmice. To je sve što vam mogu reći”, kazao je Topić za portal Life.ba.

PROČITAJTE JOŠ:  Poznato ko je ukrao kip Brucea Leeja u Mostaru: Lice sa Interpolove potjernice

Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH, u januaru prošle godine, postao vlasnik UEFA ”PRO” licence Centra za edukaciju pri Nogometnom savezu BiH.

Bez dvojbe, navijači tima sa Koševa žele vidjeti Topića na poziciji koja je najzahtjevnija u klubu. U trenucima kada se pojavila informacija da je kandidat, svi su bili jednoglasni i podvukli su: ”To je pravi čovjek za funkciju sportskog direktora”, najčešća je rečenica armije navijača Bordo tima.

PROČITAJTE JOŠ:  Održan prvi trening spusta u Saalbachu, važna provjera za Elvedinu Muzaferiju i bh. tim

Marko je prije nekoliko godina bio trener napadača u švicarskom Sionu, a tada je prvi šef struke ovog kolektiva bio Admir Smajić. Ono što mu može biti još dodatni plus kod navijača tima sa Koševa jeste činjenica da je često naglašavao kako u BiH navija za FK Sarajevo.

Bivši bh. reprezentativac dobro govori četiri jezika. Njemački, italijanski, engleski i ruski. Sva četiri aktivno, a Marko kaže kako može davati intervjue na pomenutim jezicima. Od druge generacije reprezentativaca BiH vjerovatno je jedini koji se može pohvaliti ovim podatkom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...

Nakon protesta Vlada FBiH pristala na dogovor: Rudarima će biti isplaćene dvije plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na...

Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je...