Marko Topić boravio kod ”Čudotvorca iz Ciriha” Marinka Jurendića: Srž moje nogometne filozofije je stalna edukacija

- Advertisement -

Marko Topić je u posljednje vrijeme bio u fokusu bh. javnosti zbog toga što je bio najozbiljniji kandidat za preuzimanje funkcije sportskog direktora FK Sarajevo. No, na kraju mu je predsjednik tim sa Koševa Ismir Mirvić saopštio kako aktuelni osvajač Kupa BiH u ovom momentu neće imenovati nikoga na tu funkciju. 

Piše:Edin Isanović

Ipak, čini se kako to vrijednog Topića nije puno poremetilo u njegovoj nogometnoj filozofiji i trenerskoj doktrini. Tako je nekadašnji reprezentativac BiH i čovjek koji je omiljen kod bh. navijača i pristalica Bordo tima, proteklih dana boravio u Cirihu na edukaciji.

Funkciju sportskog direktora u ovom klubu obavlja Marinko Jurendić. Pomenuti stručnjak stigao je na klupu Ciriha u izuzetnom teškim trenucima. No, nakon mukotrpnog rada klub je trenutno ubjedljivo prvi ispred Young Boysa i Basela. Zbog nevjerovatnog uspjeha u zemlji podno Alpa Jurendić, koji je rođen u Gradačcu, dobio je nadimak ”Čudotvorac iz Ciriha”.

PROČITAJTE JOŠ:  Zenički rudari ne rade već sedmi dan: Čekaju platu i topli obrok za januar

U razgovoru za Life.ba Topić je naglasio kako je srž njegovo nogometne filozofije stalna edukacija.

” Konstantno treba učiti i do radim. Bio sam kod najboljeg sportskog direktora u Švicarskoj Marinka Jurendića koji je za godinu i pol dana složio ekipui skinuo sa vrha Youn Boyse i Basel. Pomenuta dva kluba osvojili su posljednjih 12 naslova prvaka u Švicarskoj. Basel osam, a žuti iz Berna četiri. Ipak, okolnosti se polako mijenjaju. Cirih sada ima 10 bodova više od ekipa koje sam spomenuo. Nakon 13 godina žele dotaći vrh i na dobrom su putu”. Istakao je Topić.

PROČITAJTE JOŠ:  Na gradilištu u Austriji poginuo 38-godišnji muškarac iz BiH

Dodaje kako Jurendića poznaje nekoliko godina i da je stekao vrijedno iskustvo boravkom u klubu čiji je dres svojevremeno nosio.

”Zanimalo me je dosta stvari o funkciji sportskog direktora pa mi je Marinko prezentirao određene stvari. Zahvaljujem mu se još jednom. Njemu i mom bivšem klubu Cirihu želim puno sreće i da osvoje prvenstvo”, zaključio je Topić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...