Mario Balotelli napušta Englesku u naredna 24 sata?

- Advertisement -


Mario Balotelli bi trebao napustiti Englesku i Manchester City u naredna 24 sata. Mediji prenose da ga u Milanu očekuje ljekarski pregled uoči dogovora o posljednjim detaljima njegovog trensfera u AC Milan.

Balotellijev agent Mino Raiola bio je u Milanu prošle sedmice, gdje je pregovarao o Balotellijevoj budućnosti. Potpredsjednik Milana Adriano Galliani sinoć je nagovjestio da su klubovi pred dogovorom.

Goal.com je prenio u srijedu da je City smanjio cijenu za napadača na 23 miliona eura, čime je odbijena i Milanova ponuda od 29 miliona, koje bi otplatili kroz šest godina.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Da bi oslobodili oko 4.5 miliona eura godišnje i krenuli u kupovinu Balotellija, Italijani su spremni prodati odbranbenog igrača Philippea Mexesa, pod uvjetom da je i Balotelli spreman smanjiti sedmična primanja u odnosu na trenutnih 129.000 eura u Cityju.

Bivši Interov igrač postigao je samo jedan ligaški gol ove sezone, a njegovi odnosi sa menadžerom tima Robertom Mancinijem dodatno su se pogoršali nakon svađe na treningu početkom januara, što je dovelo do njegove prodaje nakon dvije i pol godine provedene u klubu.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Galliani je naglasio da su ovog vikenda pregovori napredovali, ali da ništa nije konačno dogovoreno.

“Jučer je bilo 99.9 posto ne, danas je 99.5 posto ne. Situacija je drugačija u odnosu na jučer, a pregovori su obustavljeni do sutra ujutru”, kazao je Italijan.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...