Marinović: Pokazat ćemo da nismo lagan protivnik kako neki misle

- Advertisement -

“Trebat ćemo maksimalnu koncentraciju, zalaganje i samo s tim možemo doći do pozitivnog rezultata. Mi ćemo sutra pokazati da nismo lagan protivnik kako neki misle i nadam se da ćemo odigrat kvalitetnu utakmicu. Naš nogomet je dosta napredovao, tako da je ovo prava prilika da to dokažemo i pokažemo gdje smo. Oni imaju u napadu sposobnosti da puno šutiraju, kao što su prošle godine uradili, te moramo biti spremni na to”, kazao je na večerašnjoj konferenciji za medije šef stručnog štaba FK Sarajeva Vinko Marinović uoči sutrašnje utakmice play-offa za Evropa Ligu protiv škotskog Celtica.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski kazao je da su igrači spremni i željno iščekuju ovu utakmicu kako bi pokazali koliko vrijede, ali i da naprave iskorak u Evropu.

“Svjesni smo da imamo veliku armiju navijača iza nas. Minus je što na ovim utakmicama nisu tu. Mi se trudimo odigrati najbolje što možemo i da ostvarimo dobar rezultat.Imamo dosta kvalitetnih igrača, a šef je tu da odluči ko će početi utakmicu. Ko god bude u prvih 11 će dati svoj maksimum. Atmosfera je fenomenalna, mi smo kao jedna porodica i zbog toga i ostvarujemo tako dobre rezultate”, kazao je Velkoski.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Utakmica protiv Celtica igra se u četvrtak sa početkom u 20:00 na Stadionu Bilino polje, a utakmicu će prenositi Arena Sport BiH.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...