Maradona: Ako Manchester United treba trenera, ja sam čovjek za taj posao

- Advertisement -

Nekada sjajni argentinski fudbaler Diego Armando Maradona u razgovoru za britanske medije izjavio je da je on pravi čovjek za trenera Manchester Uniteda, prenosi Anadolu Agency (AA).

United će naredne sezone igrati u Ligi Evrope, nakon što nije uspio da se plasira među četiri najbolja tima Premier lige.

U finišu sezone pod vodstvom Ole Gunnara Solskjaera slavni engleski klub je ostvario svega dvije pobjede u 12 utakmica u svim takmičenjima.

“Ako Manchester United treba trenera, ja sam pravo čovjek za taj posao. Znam da prodaju mnogo dresova širom svijeta, ali moraju osvajati trofeje. To mogu da uradim za njih. Manchester United je dugo bio moj omiljeni engleski klub. Imali su sjajne igrače i sjajan tim koji je vodio sir Alex Ferguson. Ali, sada moram reći da mi je najdraži Manchester City. Znam da se to ne bi trebalo mijenjati tako lako, ali to je zbog Sergija Aguera. Nas dvojica mnogo razgovaramo, a i on igra sjajno. U Unitedu sviđao mi se Ander Herrera, dok Paul Pogba ne radi dovoljno“, kazao je Maradona i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

“Igrao sam na Old Traffordu četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u sezoni 1983/84. Kakva buka, kao na La Bomboneri.“

Tokom blistave igračke karijere danas 58-godišnji Maradona je igrao za Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelonu, Napoli, Sevillu i Newell’s Old Boys. Za reprezentaciju Argentine, s kojom je bio svjetski šampion 1986. godine, odigrao je 91 utakmicu i postigao 34 gola.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...