Manuel Neuer: Ne idem u Manchester City

- Advertisement -

Nije bilo nikakvih kontakata i kao što znate, sretan sam i zadovoljan ovdje. Produžio sam i svoj ugovor, što dovoljno govori, kaže Neuer

Manuel Neuer, golman Bayern Minhena i fudbalske reprezentacije Njemačke odbio je navode prema kojim bi na ljeto mogao preći u redove Manchester Cityja, javlja Anadolu Agency (AA).

Josep Pep Guardiola, menadžer “građana“ već je sarađivao sa Neuerom u Bayernu, a ove sezone ima dosta problema sa golmanima. Nakon što je odlučio u drugi plan staviti Joe Harta, doveo je Claudija Brava iz Barcelone, ali se čileanski golman nije proslavio u dosadašnjem toku sezone. Hart nije želio biti u podređenoj ulozi, pa je ljetos otišao na posudbu u Torino.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Zbog svega navedenog u posljednje vrijeme su sve češći medijski izvještaji prema kojima će Neuer biti sljedeći kojeg će Guardiola angažovati.

“Nije bilo nikakvih kontakata i kao što znate, sretan sam i zadovoljan ovdje. Produžio sam i svoj ugovor, što dovoljno govori. Naravno, za mene je priznanje što postoje takve špekulacije i što se razgovara o tome. Pep još uvijek ima moj broj telefona, ali me nije zvao“, kazao je Neuer za njemačke medije.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Njegov Bayern večeras na domaćem terenu igrao protiv Arsenala prvi susret osmine finala Lige šampiona. Utakmica počinje u 20.45 sati, a revanš će se igrati 7. marta u Londonu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...