Loši uslovi u Mostaru: PK Velež domaćin plivačkog turnira u Sarajevu

- Advertisement -

Nakon dva uspješno organizovana plivačka mitinga, Plivački klub Velež i ove godine će godine organizovati sada već tradicionalni 3. Velež kup.

Međunarodni plivački miting, međutim, održat će se na Olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu, u subotu, 8. februara.

Mostar, BiH – 1. februar 2020: Nakon dva uspješno organizovana plivačka mitinga, Plivački klub Velež i ove godine će godine organizovati sada već tradicionalni 3. Velež kup. ( Zeljko Milicevic – Anadolu Agency )

– Vapaj za vlastitim bazenom –

Trener u PK Velež Amar Pezo u razgovoru za Anadolu Agency (AA) kaže kako je organizacija eminentnog sportskog događaja u drugom gradu poražavajuća za Mostar, uz apel u ime kluba i ostalih sportskih radnika da ovaj grad konačno dobije adekvatan bazen.

“Žao nam je što ovakvo takmičenje moramo organizovati u drugom gradu. Iskreno, nisam optimista kada je riječ o gradnji novog bazena olimpijskih dimenzija. Dugo se čeka i sportska dvorana. Vjerujem, ipak, da će doći dan kada će se i ti problemi riješiti. Mostar je, nažalost, danas grad problema”, kaže Pezo.

Plivački klub Velež godinama se susreće s organizacijskim problemima, koji se ne odnose samo na uslove u kojima se trenira. Nada i vjera u bolje sutra ipak je sveprisutna.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja
Mostar, BiH – 1. februar 2020: Nakon dva uspješno organizovana plivačka mitinga, Plivački klub Velež i ove godine će godine organizovati sada već tradicionalni 3. Velež kup. ( Zeljko Milicevic – Anadolu Agency )

“Snalazimo se. Ljudi pomažu. Nekako iznalazimo novac i opstajemo. Opstajat ćemo i dalje”, dodaje.

– Talenat neupitan –

Veliki je broj mladih okupljenih u Školu plivanja PK Velež. Krasi ih entuzijazam i ljubav prema sportu.

“Ekipa je kvalitetna godinama, a sada dolaze i mlađi talentovani plivači. Talenta u ovom gradu uvijek ima. Hoće li upravo neko od ove djece napraviti veliku karijeru, teško je predvidjeti, posebno kada su im uslovi za rad takvi kakvi jesu. Potreban nam je novi bazen, kako bi opstala želja mladih za treniranjem”, rekao je Pezo.

Majda Spahić jedna je od najperspektivnijih sportistkinja u Mostaru. Voli plivanje i nada se da će jednog dana nastupiti na Olimpijskim igrama ili na evropskim i svjetskim prvenstvima.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

“Zahvalni smo ljudima iz kluba što imamo i minimum uslova za rad i treniranje. Naša želja za napretkom je velika i lično, bez obzira na poteškoće, očekujem da jednog dana postanem uspješna plivačica te da na pravi način predstavim grad i državu”, izjavila je Spahićeva.

 – Poziv na miting –

Prva dva izdanja Velež kupa privukla su više od 800 plivača iz Bosne i Hercegovine i regiona, a u istom ritmu iz PK Velež žele nastaviti i ove godine.

Iz kluba starog 67 godina poručili su da žele ponoviti atmosferu, druženje i dobre rezultate s prethodna dva mitinga. Pozvali su i sve plivačke klubove iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i drugih zemalja da učestvuju na mitingu, kao i roditelje plivača i prijatelje sporta da uveličaju ovaj događaj, uz želju da se svi dobro zabave i kući ponesu lijepe uspomene.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...