Loftus-Cheek produžio ugovor s Chelseajem do 2024. godine

- Advertisement -

Engleski fudbalski reprezentativac Ruben Loftus-Cheek produžio je ugovor sa Chelseajem do 2024. godine. To je ujedno i prvi potez novog menadžera “plavaca“ igračke legende kluba Franka Lamparda, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prethodni Loftus-Cheekov ugovor je isticao 2021. godine, a sada je potpisao produženje uz poboljšane uslove. Odlični vezni fudbaler oporavlja se od teške povrede Ahilove pete i vjerovatno će propustiti početak nove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

“Veoma sam sretan i zadovoljan što mogu ostati ovdje još pet godina. Ovo je mjesto gdje sam odrastao kao igrač i nadam se da ću igrati još dugo ovdje. Kada se osvrnem iza sebe vidim da se trud isplatio, što je dobar osjećaj. Ujedno to me tjera da u budućnosti napravim još više. Nadam se da ću osvojiti mnogo trofeja sa klubom, a naporno ću raditi da budem jedan od ključnih igrača Chelseaja“, rekao je 23-godišnji Loftus-Cheek za klupsku internet stranicu.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Loftus-Cheek je produkt Chelseajeve akademije. Sa klubom sa Stamford Bridgea profesionalni ugovor je potpisao 2014. godine, a od tada je odigrao 72 takmičarske utakmice i postigao 12 golova. Jednu sezonu proveo je na posudbi u Crystal Palaceu. U dresu reprezentacije Engleske nastupio je deset puta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...