[Life video intervju] Emir Halimić: Možemo se vratiti na stare staze slave

- Advertisement -

Emir Halimić, bivši košarkaš sarajevske Bosne, nekadašnji reprezentativac BiH i čovjek koji je učestvovao u stvaranju našeg nacionalnog tima, bio je gost Life video intervjua koji realiziramo uživo na društvenoj mreži Facebook.

Halimić je, imeđu ostalog, govorio o filmu „Nevjerovatno putovanje“ koji je objavljen nedavno. Film je izazvao dosta pozitivnih komentara. Halimić ističe da su tako poslali dobru i jaku poruku te se nada da ga je dosta mladih pogledalo da, kako kaže, vide kako se dolazi do reprezentativnog dresa i kako se igra za njega.

Podsjetio je je i kako su im u pripremama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj tada pomogli hrvatski reprezentativci. Za njih je to tada bilo sasvim normalno, i vjeruje da bi i oni isto napravili podsjećajući na mnoge anegdote iz tog perioda.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Gledano sa ove distance, kazao je da je ponosan na sve što su uradili za Bosnu i Hercegovinu, ali i izrazio žaljenje što nisu dali zadnji atom snage da pokušaju biti šesti na Evropskom košarkaškom prvenstvu u Njemačkoj 1993.

Na pitanje kako objašnjava to da i danas nije napravljen bolji rezultat, odgovorio je da su oni izašli iz pravog sistema gdje su išli korak po korak.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija u Prnjavoru: Preminuo 17-godišnjak David Petrović

Također, misli da se KK Bosna može vratiti na staze stare slave, ako se, kako kaže, sve posloži. Voli nogomet, FK Sarajevo, često je gost na Koševu i ističe da ne vidi mogućnost za bilo koji drugi klub osim FK Sarajevo. O čemu su novinar Edin Isanović i on još razgovarali, pogledajte u našem video Life intervjuu koji ćemo ubuduće uživo realizirati na društvenoj mreži Facebook, a snimak naknadno možete potražiti i na video platformi YouTube, na ovom linku

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...