LG Electronics i Lotus Racing partneri u Formuli 1

- Advertisement -

LG Electronics, globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, podržat će Lotus Racing tim u njihovoj prvoj takmičarskoj godini na „FIA Formula One World Championship” šampionatu.

Kompanija LG je globalni i tehnološki partner Formule 1, a postat će i zvanični tehnološki dobavljač Lotus Racing tima kroz snabdijevanje proizvodima kako na samoj stazi, tako i u fabrici.

Na šampionatu 2010, Lotus Racing tim nastupio je kao jedan od tri nova tima i od samog početka nametnuo se kao vodeći u odnosu na preostale nove timove. Lotus Racing tim je na tri, od ukupno četiri trke ove sezone, na cilj stigao prije svojih rivala.

Toni Fernandez (Tony Fernandes), direktor Lotus Racing tima, izrazio je zadovoljstvo i kompaniji LG Electronics poželio dobrodošlicu u tim riječima: „LG Electronics je svjetski poznat brend i lider u svojoj industriji, i zaista je sjajno poželjeti mu dobrodošlicu u Lotus Racing porodicu. LG već nekoliko godina podržava Formulu 1, i ovo je samo dokaz našeg uspjeha u kratkom vremenskom periodu jer LG želi da proširi svoju saradnju sa Formulom 1, i radi zajedno sa nama, zbog čega smo prezadovoljni. Kako naš tim raste, tako za nas interesovanje pokazuju neke od najboljih svijetskih kompanija među kojima je svakako LG, i sa njihovom podrškom bićemo bliže ostvarenju našeg cilja da budemo što bolje rangirani u šampionatu. ”

PROČITAJTE JOŠ:  Samira Hurem više nije selektorka ženske nogometne reprezentacije BiH

Novo partnerstvo je nastavak kontinuiranog ulaganja kompanije LG u unaprijeđenje uspješnosti Formule 1, kroz saradnju sa timovima i organizacijama koje će imati najviše koristi od takve podrške, što se moglo videti na početku sezone kroz partnerstvo sa kompanijom Coswoth, koja obezbjeđuje motore za nekoliko timova koji učestvuju u prvenstvu.

Andrew Barret, potpredsjednik odsjeka za globalna sponzorstva kompanije LG, rekao je:

PROČITAJTE JOŠ:  Oglasio se MUP ZDK: Važne upute pred sutrašnji meč BiH-Ukrajina

„Izuzetno nam je drago da našu tehnologiju koristi tim koji ne samo da se takmiči u šampionatu, već se za kratko vreme pozicionirao kao najbolji među novim timovima. Ono što karakteriše Lotus brend je stil i tehnologija, što ga čini savršenim partnerom za kompaniju LG.

Život je lijep (Life’s Good) kada tehnologija pomaže pri ostvarenja ambicija, a mi smo veoma zadovoljni što imamo priliku da odigramo ulogu u uspjehu tima na „FIA Formula One World Champioship” šampionatu”, dodao je Baret.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...