Lejla Njemčević i Stefanie Dohrn nastupaju na 4Islands utrci

- Advertisement -

Najbolja bosanskohercegovčka biciklistkinja Lejla Njemčević, trenutno 7. biciklistkinja svijeta i njemačka biciklistkinja Stefanie Dohrn, koja zauzima treće mjesto na Svjetskoj ranking listi, nastupit će zajedno na drugom Svjetskom kupu u maratonu “4Islands” koji se održava u Hrvatskoj.

Ovo je drugi put da Dohrn i Njemčević nastupaju zajedno, nakon što su početkom sezone na otvaranju utrka Svjetskog kupa zauzele treće mjesto na “Andalucia Bike Race” i time upisale po 160 UCI bodova, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Ovogodišnje izdanje “4Islands” utrke će se voziti u pet etapa, a danas je na rasporedu prolog u kojem će takmičari odrediti startne pozicije za sutrašnju etapu.

PROČITAJTE JOŠ:  Jala Brat i Buba Corelli donirali 50.000 KM za djecu oboljelu od raka

– Veoma sam sretna da ću ponovo nastupati sa Lejlom jer smo u Andaluziji imale sjajnu timsku saradnju koju smo krunisale trećim mjestom. Naša prednost je da se sada dobro poznajemo i znamo kako iskoristiti naše prednosti da ostvarimo što bolji rezultat. Cilj je podij i skupljanje bodova za Svjetsku ranking listu i ranking listu Svjetske serije – rekla je Dohrn.

Tanović i Dohrn će zajedno nastupati pod timskim imenom “Allebike Canyon Northwave team”.

– Stefanie i ja smo kao tim veoma konkurentne tako da sam izuzetno sretna da ponovo nastupamo zajedno. Očekuje nas pet zahtjevnih etapa na kojima su ranijih godina timovi imali dosta problema sa tehničkim defektima. Morat ćemo voziti taktičku vožnju te pokušati izbjeći tehnički defekt u lovu na podijumski završetak – rekla je Njemčević.

PROČITAJTE JOŠ:  Čovjek bagerom prekopao stećke i srednjovjekovnu crkvu - tražio zakopano blago?

“4Islands” je druga od sedam utrka Svjetskog kupa na kojima će nastupati bh. takmičarka i posljednja timska, odnosno utrka na kojima takmičaru nastupaju u paru. Nakon utrke u Španiji i Hrvatskoj uslijedit će utrka u Poljskoj, a do kraja sezone takmičari će nastupiti još u Turskoj, Švicarskoj te dva puta u Francuskoj.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...

Nakon protesta Vlada FBiH pristala na dogovor: Rudarima će biti isplaćene dvije plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na...

Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je...