Kodro: Očekivao sam više od Griezmanna u Barceloni

- Advertisement -

U razgovoru za špansku radio stanicu Meho Kodro, bivši reprezentativac i selektor državnog tima BiH izjavio je da je očekivao više od Antoinea Griezmanna, fudbalera kojeg je trenirao u mlađim kategorijama Real Sociedad, u dresu Barcelone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kodro je tokom blistave igračke karijere nastupao i za Real Sociedad i Barcelonu, dva tima koja će se u subotu u 26. kolu La Lige sastati na Camp Nouu.

“Iskreno sam očekivao više od njega. Mislim da je igrač koji može dati više, a za Atletico Madrid, ne znam zašto, davao je više. Barcelona je uvijek komplikovana, njihov način igre je drugačiji i pretpostavljam da je i dalje u toj fazi prilagođavanja. Ne ide mu sve loše, ali, poznavajući ga, mislim da može više“, rekao je Kodro za radio Cadena SER.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Nekada sjajni bh. napadač smatra da se Griezmannovo usporeno prilagođavanje možda svodi na činjenicu da je njegova sloboda kretanja u Barceloni ograničena više nego što je to bio slučaj kada je igrao u Atleticu i Real Sociedadu, što je posljedica igranja u timu s argentinskim superzvijezdom Lionelom Messijem.

“On može igrati i izvana i iznutra. On je igrač koji treba imati puno slobode u svojoj igri. I u Realu i u Atleticu imao je potpunu slobodu kretanja. Gledam to spolja i vrlo je lako imati mišljenje, ali kada imate Messija pored sebe, onda se sve vrti oko njega i morate se prilagoditi toj situaciji“, pojasnio je Kodro.

Duel između Barcelone i Real Sociedada igraće se u subotu sa početkom u 18.30 sati. Nakon 26 kola “Barca“ je druga na tabeli sa 55 bodova, jednim manje od lidera Real Madrida, dok klub iz San Sebastiana zauzima šestu poziciju da 43 boda.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...