Kako je i najavio Life.ba: Zaključen transfer Pidre u američku MLS ligu

- Advertisement -

Fudbalski klub Sarajevo objavio je da je zaključen transfer Selmira Pidre u MLS ligu, tačnije u fudbalski klub St. Louis City SC, kojem će se pridružiti u julu 2022., nakon završetka sezone u bordo dresu.

Podsjećamo, portal Life.ba prije nekoliko dana prvi je najavio ovaj transfer i  realizaciju ugovora, koji je realizovan na obostrano zadovoljstvo, a pomogao ga je bivši bh. nogometni reprezentativac Vedad Ibišević. Čitajte o tome na linku ovdje

– Ovo je historijski trenutak ne samo za FK Sarajevo ili za Selmira Pidru nego za kompletan bh. fudbal. Ujedno, ovo je i nedvosmislena potvrda kvalitete naše Akademije kao mjesta koje kontinuirano gradi talente i otvara put drugoj bosanskoj djeci da ostvare ‘američki san’ – rekao je predsjednik i vlasnik FK Sarajevo Ismir Mirvić.

PROČITAJTE JOŠ:  U Doboju uhapšena dva pješaka jer su odbili test na drogu

Kao jedan od njenih prvih članova, početkom 2014. Selmir Pidro stigao je u Akademiju FK Sarajevo gdje je osvojio jedno prvenstvo i jedan kup i bio standardni reprezentativac omladinskih selekcija BiH u svom uzrastu.

– Kao standardni prvotimac FK Sarajevo u svoje tri sezone osvojio je četiri titule, uključujući i duplu krunu u sezoni 2018/19. Priča o Pidri i njegovom transferu u MLS ligu je priča o uspjehu Akademije i najava njenog još snažnijeg pozicioniranja kao vodeće akademije na ovim prostorima za najbolje mlade talente i buduće profesionalce, saopćeno je iz FK Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održana vježba povodom Dana policije, učestvovale specijalne jedinice

– Pidro je vrijedan igrač koji ne samo da se uklapa u naš stil igre nego je vrlo mlad igrač sa značajnim iskustvom. Već neko vrijeme je na našem radaru i uvjereni smo da može postati jedan od vodećih lijevih bekova u ligi. Ima ogroman potencijal i uzbuđeni smo što ćemo mu pomoći da raste i kao igrač i kao osoba – objasnio je sportski direktor St. Louis Cityja Lutz Pfannenstiel.

U toku su unaprjeđenja kompletne infrastrukture Akademije FK Sarajevo, od trening centra, blizine smještaja, terena, teretane do najboljih škola i savjeta nutricioniste.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...