Iduće sedmice eventualne kazne za incidente u vječitom bh. derbiju

- Advertisement -
Fudbal, ilustracija
Fudbal, ilustracija

Članovi Disciplinske komisije N/FS BiH razmotrit će detaljno izvještaje službenih lica utakmice Željezničar – Sarajevo. Na osnovu njih i Disciplinskog pravilnika N/FS BiH donijet će odluke o eventualnim kaznama, istakao je za Anadolu Agency Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje N/FS BiH

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) kazne za incidente koji su se dogodili u 104. vječitom bh. derbiju između Željezničara i Sarajeva, odigranom prošlog vikenda na stadionu Grbavica, izreći će naredne sedmice.

“Disciplinska komisija N/FS BiH sjednicu će održati iduće sedmice, najvjerovatnije u utorak ili srijedu. U ovom momentu ne možemo niti želimo pričati o eventualnim sankcijama, jer bi to bilo prejudiciranje stvari. Članovi komisije razmotrit će detaljno izvještaje službenih lica, koji su pristigli u Savez. Na osnovu njih i Disciplinskog pravilnika N/FS BiH donijet će odluke, kako za dešavanja na utakmici Željezničar – Sarajevo, tako i za ostale mečeve koji se nađu na njihovom dnevnom redu”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje N/FS BiH.  

Derbi Željezničara i Sarajeva obilježili su navijački neredi u kojima je povrijeđeno 15 osoba. Nakon što su se pristalice gradskih rivala gađali bakljama, policija se sukobila sa navijačima tima sa Koševa zbog čega je utakmica bila prekinuta u trajanju od 20 minuta. Fudbaleri Sarajeva u konačnici su slavili gostujuću pobjedu nad Željezničarom, rezultatom 2:1.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...