#Icebucketchallenge: I Slavena Bilića polili vodom, pozvao Terima, Jurčevića i Modrića #video

- Advertisement -

U okviru ove akcije koja se proširila cijelom svijetom, a u kojoj se učesnici polijevaju kantom hladne vode u humanitarne svrhe, nakon čega doniraju novac u najbliže udruženje oboljelih od amiotrofične lateralne skleroze

Igrači i treneri Bešiktaša i Fenerbahčea su se pridružili akciji prikupljnja pomoći udruzi “ALS Association” koja se bavi proučavanjem amiotrofične lateralne skleroze, javlja Anadolu Agency (AA).

U akciji koja se proširila cijelom svijetom, a u kojoj se učesnici polijevaju kantom hladne vode u humanitarne svrhe, nakon čega doniraju novac u najbliže udruženje oboljelih od amiotrofične lateralne skleroze, nakon turskih fudbalera Arde Turana i Buraka Yilmaza, odazvao se i hrvatski fudbalski stručnjak na klupi Bešiktaša Slaven Bilić. Osim Bilića, u humanitarnoj misiji učestvovalo je i nekoliko fudbalera Bešiktaša i Fenerbahčea.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Bilić je prilikom polijevanja kantom hladne vode pozvao selektora reprezentacije Turske Fatiha Terima, svoga pomoćnika Nikolu Jurčevića i hrvatskog reprezentativca Luku Modrića da učine isto.

U istoj humanitarnoj akciji do sada su učestvovale poznate svjetske ličnosti među kojima se nalaze osnivač Microsofta Bill Gates, vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg, režiser Steven Spielberg, glumice Jessica Alba, Eva Longoria, Jessica Biel, glumci Mickey Rourke, Russell Crowe, Hugh Jackman, komičar Conan O’Brien, pjevači Jennifer Lopez, Jon Bon Jovi, Chris Brown, Taylor Swift, Justin Timberlake, Lady Gaga, sportisti Cristiano Ronaldo, Victoria Azarenka, Lebron James…

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...