IAAF World Challenge Zagreb 2010.: Tyson Gay očekuje iznimno brzu utrku

- Advertisement -

Jedna od najvećih zvijezda atletskog mitinga, IAAF World Challenge Zagreb 2010., popularnog “Hanžeka” bit će američki šprinter Tyson Gay.

Američki rekorder i vlasnik najboljeg rezultata ove godine, 9.78 u Zagrebu očekuje iznimno brzu utrku, posebice jer će trčati protiv Jamajčanina Nesta Cartera koji je u nedjelju u Rietiju izjednačio najbolji rezultat sezone na 100 metara – 9.78.

“Osjećam se dobro i očekujem jednu od najbržih utrka na svijetu ove godine. Nadam se da bi u Zagrebu mogao istrčati i svoj osobni rekord koji sada iznosi 9.69,” kazao je Gay na novinarskoj konferenciji u hotelu Panorama. Gay je vlasnik triju zlatnih medalja sa svjetskog prvenstva u Osaki 2007. godine, na 100, 200 i 4×100 metara, dok je prošle godine na SP-u u Berlinu bio drugi iza Jamajčanina Usaina Bolta koji je slavio s novim svjetskim rekordom 9.58 sekundi. Gay je na nedavnom mitingu Dijamantne lige u Stockholmu u utrci na 100 metara nanio prvi poraz
Boltu u zadnje dvije godine.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

“Želim zlato na svjetskom prvenstvu iduće godine. Siguran sam kako zlato želi i Bolt, no ukoliko se maksimalno pripremim mogao bi ga pobijediti,” dodao je 28-godišnji Amerikanac iz Lexingtona u saveznoj državi Kentucky. Gay je otkrio kako u posljednje vrijeme najviše trenira start za koji smatra da može biti puno bolji, dodavši kako ove uživa u svojim nastupima.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

“Možda zato što ove godine nema velikog pritiska. Uživam i zabavljam se, zbog toga ove sezone imam odlične rezultate,” zaključio je Gay.

(Fena)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...