Sport

IAAF World Challenge Zagreb 2010.: Tyson Gay očekuje iznimno brzu utrku

0

IAAF World Challenge Zagreb 2010.: Tyson Gay očekuje iznimno brzu utrku, Life.baJedna od najvećih zvijezda atletskog mitinga, IAAF World Challenge Zagreb 2010., popularnog “Hanžeka” bit će američki šprinter Tyson Gay.

Američki rekorder i vlasnik najboljeg rezultata ove godine, 9.78 u Zagrebu očekuje iznimno brzu utrku, posebice jer će trčati protiv Jamajčanina Nesta Cartera koji je u nedjelju u Rietiju izjednačio najbolji rezultat sezone na 100 metara – 9.78.

“Osjećam se dobro i očekujem jednu od najbržih utrka na svijetu ove godine. Nadam se da bi u Zagrebu mogao istrčati i svoj osobni rekord koji sada iznosi 9.69,” kazao je Gay na novinarskoj konferenciji u hotelu Panorama. Gay je vlasnik triju zlatnih medalja sa svjetskog prvenstva u Osaki 2007. godine, na 100, 200 i 4×100 metara, dok je prošle godine na SP-u u Berlinu bio drugi iza Jamajčanina Usaina Bolta koji je slavio s novim svjetskim rekordom 9.58 sekundi. Gay je na nedavnom mitingu Dijamantne lige u Stockholmu u utrci na 100 metara nanio prvi poraz
Boltu u zadnje dvije godine.

PROČITAJTE JOŠ:  U Olovu nastavljaju sa ulaganjem u stadion

“Želim zlato na svjetskom prvenstvu iduće godine. Siguran sam kako zlato želi i Bolt, no ukoliko se maksimalno pripremim mogao bi ga pobijediti,” dodao je 28-godišnji Amerikanac iz Lexingtona u saveznoj državi Kentucky. Gay je otkrio kako u posljednje vrijeme najviše trenira start za koji smatra da može biti puno bolji, dodavši kako ove uživa u svojim nastupima.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Problemi za Dijamanta: Žestoka svađa sa Inzaghijem

“Možda zato što ove godine nema velikog pritiska. Uživam i zabavljam se, zbog toga ove sezone imam odlične rezultate,” zaključio je Gay.

(Fena)


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.