Huseinbašić: Možemo se nadati pobjedi i protiv Želje

- Advertisement -

Dva od tri gola, koliko su ukupno u prva tri kola postigli nogometaši Čelika, postigao je Ermin Huseinbašić (26 godina), koji je ljetos stigao iz Zvijezde 09.

Huseinbašić je, nakon utakmice u Vrapčićima, gdje je postigao gol za izjednačenje u pobjedi protiv Veleža rezultatom 2:1, zbog bolova u leđima propustio je sinoćnji, prvi zajednički trening svog tima nakon tog meča.

– Imam neku povredu leđa, ali nije ništa strašno. Nadam se da ću već od sutra moći početi trenirati. Ovo je samo jedna mala pauza, nemam nikakvih terapija – napominje Huseinbašić, koji dodaje kako će biti spreman za subotnju derbi utakmicu 4. kola BHT Premijer lige protiv Željezničara.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Nakon te utakmice, Čelik ili Željo pobjedom mogu ostati sami na vrhu tablice, jer u meč ulaze s istim brojem bodova kao i vodeće Sarajevo, koje je odgodilo svoj meč 4. kola u Širokom Brijegu.

– Poslije utakmica do sada, možemo se nadati pobjedi protiv Željezničara – smatra Huseinbašić, koji najavljuje da će svaki igrač, pojedinačno, dati sve od sebe kao što je to bilo i u prva tri meča.

– Sigurno je da sam zadovoljan početkom sezone. Ali, za nešto više, koji su nam dometi, prerano je još govoriti – oprezan je Huseinbašić, koji se do sada pokazao kao najbolje ovoljetno pojačanje zeničkog premijerligaša.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Huseinbašić je postigao jedini gol u prvoj utakmici, u pobjedi u Širokom Brijegu, a bio je strijelac i protiv Veleža.

Čelik je, sa sedam od mogućih devet bodova, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka te je najavio mogući izlazak iz dugogodišnje krize.

– Nije mala stvar pobijediti Širokog na Pecari, odigrati protiv jedne odlične ekipe Sarajeva neriješeno u Zenici i pobijediti Velež u Mostaru – ističe Huseinbašić te dodaje kako će liga biti dosta izjednačena i da nema nepobjedivih.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...