Hiljade osmijeha na terenima širom Bosne i Hercegovine

- Advertisement -

Plazma Sportske igre mladih su u prethodnom periodu obišle Krajinu i družile se sa mališanima u Ključu, Cazinu i Bihaću. Pored sportskih takmičenja, dječaci i djevojčice su imali priliku učiti o načelima olimpizma, zaštiti životne sredine kroz radionice sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i kroz projekat „Zero Waste – budi dio igre, čuvajmo našu planetu“ koji Igre sprovode u saradnji sa kompanijom Coca-Cola. Sa specijalnim partnerom Igara, Olimpijskim komitetom BiH, Igre na terenima, zajedno promovišu olimpijske vrijednosti kao što su prijateljstvo poštovanje, izvrsnost i fair play. Pokrovitelj regionalnih takmičenja Igara, ove godine je Vlada Federacije BiH.

U Ključu su održana regionalna takmičenja u nogometu za kategoriju 2006. i 2011. godište i mlađi, a u finalnom meču, u mlađoj kategoriji, titulu najboljih ponijela je ekipa „Ključ 6“ koja je u finalnom meču savladala ekipu „Ključ 5“.

„Pobijedili smo danas na turniru u malom nogometu i jedva čekamo polufinalni turnir u Bihaću. Nadamo se prolasku na Veliko finale“ istakao je Ahmed Mešić, kapiten ekipe „Ključ 6“.

I u Cazinu su odigrani nogometni turniri za obje kategorije. Savladavši ekipu „Mladost bordo“, MNK Vrhovska se plasirala na polufinalni turnir koji će biti održan u Bihaću 30.6.

PROČITAJTE JOŠ:  Građani opet na udaru: Elektroprivreda BiH će povećati cijenu struje za domaćinstva

„Osvojili smo danas Coca-Cola Cup u nogometu i jedva čekamo nastavak takmičenja. Trenirat ćemo da budemo što bolji i iskreno se nadam da ćemo ostvariti plasman na finalno takmičenje“ kazao je Bilal Topalović ispred ekipe MNK Vrhovska.

Pored regionalnih takmičenja u Bihaću, u saradnji sa Gradom Bihaćem, Sportskim savezom Grada Bihaća te Turističkom zajednicom, Igre su organizovale m:tel Dan sporta za najmlađe učenike osnovnih škola. Više od 1.000 mališana, polusatni zabavni program, paljenje baklje na Gradskom trgu i takmičenja u igri između dvije vatre i atletici oduševili su sve prisutne u ovom gradu. U sklopu regionalnih takmičenja u Bihaću, djevojčice i dječaci su se takmičili u nogometu, košarci, odbojci, rukometu  i tenisu. Toyota Cup u tenisu okupio je sve ljubitelje bijelog sporta među najmlađima, a u konačnici direktan plasman na Veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu ostvarili su Ena Pjatnicki i Fatih Halilagić.

Rukometnom turniru u Bihaću, prisustvovale su i gostujuće ekipe iz Cazina i Kozarske Dubice koje su se na kraju borile za plasman na Veliko finale 12. Plazma Sportskih igara mladih. Finalni meč privukao je mnoge ljubitelje ovog sporta, a kao najbolje ovaj put među djevojčicama pokazale su se rukometašice iz ekipe ŽRK Knežopoljka iz Kozarske Dubice.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

„Osvojivši prvo mjesto na Podravka Cup-u u Bihaću ostvarile smo plasman na finalno takmičenje. Raduje nas druženje u Sarajevu i iskreno se nadamo da ćemo uspjeti ostvariti plasman na Međunarodno finale u Splitu“ istakla je Ema Tulić, kapitenka ove ekipe.

U odbojci u Bihaću, ŽOK Bihać osvojio je prvo mjesto savladavši ekipu ŽOK Sana u finalu te će djevojčice iz ove ekipe biti učesnice Velikog finala u Sarajevu.

„Bilo nam je najbitnije da se dobro zabavimo, a timskim duhom i zajedničkim naporima uspjele smo osvojili Intesa Sanpaolo Banka Cup u odbojci te ostvariti plasman na finale“ kazala je Dženana Kurtalić ispred ekipe ŽOK „Bihać“.

Košarkaški turnir, Kinder Joy of moving Cup u Bihaću, osvojile su ekipe „Vox“, u muškoj konkurenciji te „Štrumfovi“ u ženskoj konkurenciji. Igre svoje putovanje nastavljaju u Zvorniku, Bratuncu i Srebrenici, a konferencijom za medije održanoj 26.5. u Gračanici najavljeno je i svečano otvaranje 12. Plazma Sportskih igara mladih koje će se održati 1.6., a organizuje se u saradnji sa Gradom Gračanicom gdje će, pored zabavnog programa, m:tel Dana sporta te regionalnih takmičenja, biti održan i koncert Crvene jabuke.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...