Harisa Hajradinovića Gent posudio Haugesundu: Želim što više i bolje igrati

- Advertisement -

Haris Hajradinović (21), mladi fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, karijeru će nastaviti u norveškom Haugesundu. Čelnici Genta, sa kojim je u prošloj sezoni osvojio titulu prvaka Belgije, na zahtjeva Norvežana odlučili su ga posuditi Haugesdundu do ljeta ove godine.

„U Norvešku idem u ponedjeljak. U Haugesundu želim što više i bolje igrati, kako bi se ponovo nametnuo, na ljeto vratio u Gent. Onda ćemo vidjeti? Ko zna šta život nosi… Posuđen sam pola godine. Priključit ću se u ponedjeljak Haugesundovim pripremama. Vjerujem da ćemo se dobro spremiti za novu sezonu u Premier ligi Norveške, koja počinje 18. marta“, istakao je za Anadolu Agency (AA) Hajradinović.

Talentovani igrač koji je iz slovačkog Trencina (odigrao 43 utakmice i postigao 13 golova) u decembru 2014. godine došao za Gent, gdje se i nije previše naigrao, okosnica je mlade reprezentacije BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

„Kažem, želim igrati i dizati formu iz dana u dan. Osjećam da mogu napraviti dobar posao u Haugesundu i da mi igranje u Norveškoj može poslužiti kao dodatna odskočna daska u karijeri. Radi toga sam se odlučio prihvatiti ovu ponudu“, kazao je Hajradinović.

Sa saigračima iz „U-21“ nacionalnog tima loše je startovao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Međutim, u trećem kolu 12. novembra prošle godine na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ Hajradinović i ostali mladi bh. reprezentativci zadivili su Stari kontinent remiziravši sa super jakim Englezima (0:0), u utakmici u kojoj su ravnopravno konkurisali protivniku, pa i u pojedinim trenucima bili bolji na terenu.

„Prve dvije utakmice i porazi u kvalifikacijama za nas bili su razočaravajući. Međutim, protiv Engleza pokazali smo da imamo kvalitet i da se na nas treba računati. Vjerujem da ćemo ovu godinu otvoriti pobjedom nad Kazahstanom i do kraja kvalifikacija igrati kvalitetno“, rekao je Hajradinović, vezni igrač koji je za mladu reprezentaciju BiH odigrao šest utakmica, postigavši jedan gol.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Kaže i da mu je posebno bilo žao što „A“ reprezentacija BiH u baražu za EURO 2016 nije uspjela pobijediti Irsku, ali vjerujem kako se izabranici selektora Mehmeda Baždarevića mogu kvalifikovati na naredno Svjetsko prvenstvo „Rusija 2018“.

„Imamo dobru ekipu sa nekoliko super klasnih, igrača svjetskog kalibra. Nakon plasmana na Mundijal u Brazil vjerujem da možemo otići i na SP u Rusiju, što bi bio veliki uspjeh za našu zemlju. BiH će opet igrati sa Belgijom, jednom od najboljih svjetskih selekcija. Borit ćemo se sa njima za prvo mjesto u grupi i plasman na SP“, smatra Hajradinović, tvrdeći da mu jedan od prvenstvenih ciljeva u karijeri da obuće i dres „A“ reprezentacije BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...