Hadžibegić napravio promjene u sastavu, jedan igrač mora na tribine

- Advertisement -

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 sati igra susret drugog kola kvalifikacija za Euro protiv selekcije Slovačke.

Zmajevi, nakon pobjede protiv Islanda, dolaze puni optimizma i pozitivnog naboja u Slovačku sa željom da naprave još jedan dobar rezultat.

U odnosu na susret u Zenici, selektor Faruk Hadžibegić je napravio jednu promjenu u rosteru. Miroslav Stevanović se vraća u grupu kandidata za nastup u timu, a s obzirom na to da su pozvana 24 fudbalera jedan igrač će morati na tribine.

Prema objavi na zvaničnoj stranici krovne fudbalske kuće UEFA.com, Jasmin Mešanović se ne nalazi na spisku fudbalera na koje računa naš selektor za ovaj susret. Ostaje da vidimo da li će tokom dana doći do promjena na spisku fudbalera, na koje Hadžibegić računa u ovom duelu.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Selektor Hadžibegić je u najavi utakmice rekao da će se adaptirati prilkom odabira igrača za večerašnji susret.

“Poznajete vi našu ekipu možda i bolje od mene. Vidjeli ste da smo igrali dobro, bez obzira na povrede. Radi se o mladim igračima kojima je ovo iskustvo. Oni su mnogo toga u prošlosti uradili kako bi došli mi u situaciju da se borimo da odemo na Evropsko prvenstvo. Ja se adaptiram na ovo što imam i moram da nađem najbolju formulu koja odgovara igračima. Svaki trener želi da ima nešto svoje, ali kada dođete i imate neki broj povreda i svega, onda donosimo rješenje koje nam izgleda najbolje. Protivnik se sprema na osnovu utakmice protiv Islanda, isto kao mi što se spremamo na osnovu njihove posljednje utakmice. Igrat će najspremniji igrači fizički i oni koji mentalno spremni”, rekao je Hadžibegić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...