Guardiola: Bio je to jedan od najponosnijih dana u mom životu

- Advertisement -

Josep Pep Guardiola nakon sinoćnjeg remija 1:1 njegovog Manchester Citya protiv Evertona na Etihadu izjavio je kako je bez obzira na krajnji ishod utakmice to bio jedan od njegovih najponosnijih dana u životu.

“Građani“ su imali su zaostatak od 0:1, nakon gola Waynea Rooneyja u 35. minut, i igrača manje na terenu od 44. do 88. minute, kada je isključen gostujući fudbaler Morgan Schneiderlin. Kod Citya isključen je Kyle Walker. Ipak, u nastavku je domaćin odigrao zaista sjajno i pogotkom Raheema Sterlinga osam minuta prije kraja stigao do boda.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

“Ovdje smo zbog rezultata, ali na kraju moramo analizirati i našu igru. Bio je to jedan od najponosnijih dana u mom životu, kada sagledam kako smo igrali protiv 11 Evertonovih igrača. To je tim iz Lige Evrope, koji ima vrhunske igrače. Nije bilo lako, ali smo pokušavali i propustili smo neke šanse, čak i sa igračem manje. Sve smo učinili. Ni sam ne znam koliko smo šansi stvorili, ali bila je to utakmica u kojoj smo igrali sa deset protiv 11 protivničkih fudbaler“, kazao je Guardiola, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Nakon drugog kola Premier lige i Manchester City i Everton imaju po četiri boda. “Građani“ su peti zbog nešto bolje gol razlike, dok su “karamele“ na osmom mjestu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...