Grad na Neretvi će idući mjesec ponovo ugostiti takmičenje Red Bull Cliff Diving

- Advertisement -

Mostar će krajem idućeg mjeseca po sedmi put ugostiti takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva. Pored novog nastupa najboljih svjetskih skakača i skakačica na Starom mostu, ove godine će od 23. do 28. augusta biti organizovan i međunarodni cliff diving trening kamp na kojem će vještine brusiti neki budući šampioni.

Legenda cliff divinga, Kolumbijac Orlando Duque, nedavno je u Mostaru prisustvovao svečanom otvaranju obnovljene skakaonice Duradžik u blizini Starog mosta, projekta iza kojeg stoji Kluba skakača u vodu „Mostari“, prenosi ba.n1info.com.

Tom prilikom rečeno je da će skakaonica služiti skakačima iz BiH i svijeta, te da su planirana takmičenja, radionice i škole skokova. Mjesec dana kasnije, najavljena je prva aktivnost na obnovljenoj skakaonici.

Krajem idućeg mjeseca, tačnije 27. augusta, Stari most će ponovo biti pozornica Red Bull Cliff Diving takmičenja, a tom prilikom će se od 23. do 28. augusta održati i međunarodni cliff diving trening kamp, na kojem će učesnici iz cijele Evrope trenirati sa bivšim svjetskim prvakom i učiti od njega.

PROČITAJTE JOŠ:  U Mostaru nestao Marko Tubek: Vozilo mu pronađeno kod benzinske pumpe
Prijava

Trening kamp je otvoren za sve talentovane cliff divere iz cijele Evrope, rođene između 23. augusta 2004. i 23. augusta 2006. godine, a prijave se mogu napraviti ovdje. Za prijavu je potrebno ostaviti osnovne podatke, kratki uvod o sebi, video sa kompilacijom skokova (u trajanju od najmanje 60 sekundi), te popis skokova koje izvodite. Prijave će pregledati lično Orlando Duque i 2. augusta objaviti imena najmanje 15 skakača odabranih za kamp.

Učesnici će na kampu imati jedinstvenu priliku da uče od velikih imena cliff divinga, koja će im prenijeti svoja znanja i iskustva u svim segmentima bitnim za uspješnu skakačku karijeru.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija našla naoružane mladiće u šumi kod Zavidovića

Nakon raskošne takmičarske karijere, u kojoj je osvojio sve što se moglo osvojiti, Duque – inače veliki prijatelj Mostara i naše zemlje – sada je sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

Na Duradžiku su se godinama mladi skakači pripremali za skok sa Starog mosta. Možda baš zahvaljujući obnovljenoj skakaonici, Bosna i Hercegovina jednog dana u Red Bull Cliff Diving Svjetskom prvenstvu bude imala svoje predstavnike, koji će vještinu steći upravo na Duradžiku. Sve informacije i vijesti o trening kampu i Red Bull Cliff Diving sezoni 2022 dostupne su na zvaničnoj stranici takmičenja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...