“Fudbalere u Engleskoj uglavnom cijede poput limuna”

- Advertisement -

Direktor njemačkog bundesligaša Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke je upozorio fudbalere da pri razmatranju ponuda dobro razmisle o činjenici da fudbalere engleske Premier lige “cijede” poput limuna, prenosi Anadolu Agency (AA).

Watzke je za njemački list “Bild am Sonntag” izjavio da fudbaleri od engleskih klubova dobijaju atraktivne ponude, ali da Premier liga i fudbal na Ostrvu zahtijevaju nadljudske napore.

“Fudbalere u Engleskoj uglavnom cijede poput limuna. Zbog brzog ritma utakmica, igrači nemaju čak ni mogućnost da treniraju”, tvrdi Watzke.

Watzke je poručio fudbalerima, koji dobijaju atraktivne ponude iz Engleske, da moraju u obzir uzeti sve činjenice, a ne samo tu da će na kraju mjeseca imati “deblji novčanik”.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesvakidašnji prizor: Zmija prekinula meč u Srbiji, ujela sudiju, ali je postao heroj

“Transferi koje su engleski klubovi na početku sezone ostvarili su iznosili 1,2 milijardu eura, ali to nije poboljšalo kvalitet igre. Proteklih sedmica sam gledao mnoge mečeve Premier lige i nisam primijetio napredak u kvaliteti. Samo se vidi napredak u troškovima”, zaključio je Watzke.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...