Francuzi spremni da se “osvete” BiH: Pogledajte kako su zvijezde tima najavile meč

- Advertisement -

Košarkaši Francuske odradili su posljednji trening uoči meča 4. kola grupne faze Eurobasketa koji igraju protiv naše Bosne i Hercegovine, a najveće zvijezde tima Rudy Gobert i Evan Fournier u izjavama koje je reporter portala Klix.ba snimio u dvorani najavili su veliku borbu i jako težak meč.

Francuzi su u dosadašnjem toku prvenstva ostvarili dvije pobjede i to u posljednja dva susreta, prvo protiv Litvanije rezultatom 77:73, nakon toga i protiv Mađarske rezultatom 78:74, dok su u prvom meču doživjeli poraz od domaće Njemačke rezultatom 76:63.

Jasno je da Francuska još uvijek nije ni blizu željenog nivoa i da reprezentacija ne igra ni približno onako kako navijači ovog tima očekuju, no ne treba napominjati da se radi o jednoj od najboljih selekcija i da u svakom trenutku mogu ući u svoj najbolji ritam i doći do igre koja ih može odvesti do medalje.

PROČITAJTE JOŠ:  Na času fizičkog nastavnici pala plafonjera na glavu

Svi košarkaši Francuske su spremni za sutrašnji meč, iako su i oni jasno umorni nakon dvije utakmice za vikend, a nakon treninga pitali smo najveće zvijezde reprezentacije Rudyja Goberta i Evana Fourniera šta očekuju od sutrašnjeg meča.

“Nedavno smo izgubili od BiH u Sarajevu i znamo šta trebamo popraviti za ovaj meč. Nisam gledao meč BiH protiv Slovenije jer smo i mi igrali svoju utakmicu, ali sam svakako obratio pažnju. Izgleda kao iznenađenje, ali uopšte nije, i mi smo igrali protiv njih, oni igraju s puno srca i neće biti lagano za nas. Nurkić je najbolji igrač te reprezentacije, ali i ostali momci igraju jako dobro. Dat ćemo sve od sebe i očekujem veliku i tešku borbu”, rekao je Gobert.

PROČITAJTE JOŠ:  Evropska unija otvara vrata: Dajemo zeleno svjetlo BiH

“Očekujem veliku borbu, BiH igra jako, ima dobre igrače, veliki su i snažni, ovdje je stotine njihovih navijača koji su došli u Njemačku. Moramo biti spremni za borbu, igraju s dosta srca i moramo to poštovati. Pitanje je ko će biti fizički snažniji i ko će igrati bolju košarku”, rekao je Fournier.

Naša reprezentacija je 27. augusta igrala protiv Francuske u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a nakon dva produžetka i velike borbe u sarajevskoj Skenderiji došla je do pobjede rezultatom 96:90.

Podsjećamo, meč između BiH i Francuske igra se u utorak u Kelnu s početkom u 14:30 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...