Francuska bolja od BiH, sutra odluka o prolasku u narednu rundu

- Advertisement -

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u četvrtom kolu Eurobasketa poražena od selekcije Francuske rezultatom 81:68, te ćemo prolaz u dalju fazu takmičenja tražiti u posljednjem kolu protiv Litvanije, ukoliko Mađari ne pobijede Litvance u sljedećem meču u Kolnu.

Počeli smo veoma dobro i vodili većim dijelom prve četvrtine, no Francuzi su dobro finiširali ovaj period igre, pa  su poveli 16:13 na dvije minute prije kraja prvog perioda igre. Ipak, zahvaljujući poenima Muse okrenunli smo ponovo rezultat u svoju korist, bilo je 17:16, a na pauzu se otišlo pri rezultatu 19:19.

U nastavku je viđena izjednačena košarka, a Francuzi su se ponovo odvojili u finišu poluvremena kada su poveli 41:32, a na odmor su otišli sa deset poena prednosti, bilo je 44:34.

Koševima Heurtela u 26. minuti, Francuzi su došli do maksimalnih plus 12, 52:40, no serijom 6:0 smo se vratili u utakmicu, pa je Vincent Collet morao zvati minutu odmora. Seriju smo nastavili poenima Atića sa linije za slobodna bacanja i došli na minus četiri, 52:48 da bi Miralem Halilović u posljednjoj sekundi treće dionice pogodio za minus dva, bilo je 52:50.

PROČITAJTE JOŠ:  Snažan zemljotres jutros zatresao BiH, epicentar na granici sa Crnom Gorom

Posljednju dionicu smo otvorili trojkom Robersona i poveli 53:52 nakon čega nas je Jusuf Nurkić sa dvije uzastopne trojke ‘‘držao u životu‘‘. Tri minute pred kraj, Yabusele je oduzeo loptu Nurkiću i zakucao za plus pet Francuza, bilo je 68:63, a njihovu seriju je odličnim poenima prekinuo Roberson i vratio nas u igru. Ipak, poenima Fourniera na 2.20 do kraja, Francuzi su otišli na plus sedam, 72:65 i riješili pitanje pobjednika u ovom meču.

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Francuze je do pobjede vodio Yabusele sa 15 poena, šest skokova i dvije asistencije dok je Fournier dodao 14 poena uz tri asistencije i dva skoka. Heurtel je susret završio sa također 14 poena, sedam skokova i isto toliko asistencija dok je još dvocifren bio Gobert sa 11 poena i isto toliko asistencija.

Kod naše selekcije najbolji su bili Jusuf Nurkić i Miralem Halilović sa po 14 poena. Nurkić je dodao deset skokova i dvije asistencije, a Halilović pet skokova dok je Džanan Musa dodao 14 poena uz dva skoka. John Roberson je susret završio sa 13 poena uz po dva skoka i asistencije, a još je dvocifren bio Edin Atić sa deset poena, pet asistencija i četiri skoka, prenosi Sport1.

BiH – Francuska 68:81 (19:19, 15:25, 16:8, 18:29)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...