FK Sarajevo neće imenovati sportskog direktora, a Marko Topić poručuje: Bordo timu i navijačima želim da ostvare sve ciljeve

- Advertisement -

FK Sarajevo je u fokusu interesovanja javnosti posljednjih dana. Stižu pojačanja, članstvo u klubu se povećava, a predsjednik Ismir Mirvić naglašava kako je ovo samo početak jedne lijepe sportske priče. Premda se očekivalo kako će biti imenovan i sportski direktor kluba, za sada se to neće desiti. Najozbiljniji kandidat za ovu funkciju bio je nekadašnji bh. reprezentativac – Marko Topić.

On je bio i favorit navijača tima sa Koševa, ali je predsjednik odlučio da klub nastavlja funkcionisti bez sportskog direktora.

PROČITAJTE JOŠ:  Tužna godišnjica: Prije 17 godina u požaru je izgorjelo šest beba u Dječijem domu Bjelave

”Poslije puno zajedničkih razgovora između mene i predsjednika Mirvića u posljednjih pet sedmica, prvi čovjek kluba mi je saopštio da do daljnjeg neće nikoga postavljati na funkciju sportskog direktora FK Sarajevo. Timu sa Koševa i najvatrenijim navijačima Hordama zla želim od srca da ostvare sve zadane ciljeve”, kazao je Topić za Life.ba.

Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH, u januaru prošle godine, postao je vlasnik UEFA ”PRO” licence Centra za edukaciju pri Nogometnom savezu BiH. Inače, Marko je prije nekoliko godina bio trener napadača u švicarskom Sionu, a tada je prvi šef struke ovog kolektiva bio Admir Smajić. Također, za njegovo prezime nikada se nije “zalijepilo” ništa nesportsko. Kako saznajemo, Topić je ostavio sjajan dojam kod Mirvića i nije isključeno da sarađuju u budućnosti. Ako Marko ne nađe neki drugi angažman.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...