FK Sarajevo igra uzvratni meč 3. pretkola Evropske lige: Ponovite Atromitos!

- Advertisement -

FK Sarajevo večeras u Borisovu igra uzvratni dvoboj 3. pretkola Evropske lige. Prvi okršaj prije sedam dana u Zenici okončan je pobjedom Batea rezultatom 2:1.

Jasno je kako izabranike Husrefa Musemića očekuje težak zadatak, ali navijači prizivaju scenarij jedne utakmice.

Prije pet godina također u 3. pretkolu ,takmičenja koje je po rejtingu drugo u Evropi, Bordo tim je na Koševu poražen od Atromitosa iz Atine sa 2:1, ali je u revanšu nakon produžetaka slavio 3:1 i plasirao se u play-off Evropske lige.

Piše:Edin Isanović

Stoga je slogan predd uzvart u Bjelorusiji – Ponovite Atromitos!Dakako, bit će teško, ali nije nemoguće. Uz pretpostavku da igrači Sarajeva  odigraju požrtvovano, kompaktno, hrabro i što je najvažnije koncentrisano, sigurno je da će doći u priliku da nametnu svoje vrline.

Domaći se pribojavau prekida. To znači da će svaki korner ili slobodan udarac biti velika prijetnja za domaće, s obzirom da Handžić i Ahmetović, često poentiraju iz takvih prilika, onda možemo zaključiti da će nam takve situacije biti jako napadačko oružje za bh. predstavnika.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Strateg Bate Borisova istakao je kako je Sarajevo tehnički jaka ekipa i da njeguju takav stil igre.

”Naročito su ofanzivni po krilima i u tom segmentu igre mogu nam zadati glavobolje. Moramo biti oprezni”, kazao je Aleksei Baga, trener Bate Borisova.

Mnogi relevantni nogometni stručnjaci smatraju da bh. ekipama nedostaje taj  pobjednički mentalitet u važnim utakmicama. Mana svakako može biti i nedostatak odgovora na presing domaći.

Sve sugerira da će Bjelorusi prilikom ataka ostaviti dosta prostora igračima tima sa Koševa. Iako je odbrana Bordo tima bila tretirana kao najjači dio tima u pojedinim utakmicama pokazala je i slabosti. Naravno da strategija zavisi od samog toka utakmice, ali za pretpostaviti je da će ekipa Batea igrati oprezno jer imaju odgovarajući rezultat iz prvog dvoboja.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

”Vjerujem u svoju ekipu, a rezultati u ligi prvaka su u pokazali da je u fudbalu sve moguće. Ubijeđen sam da možemo postići gol i ponoviti igru iz Zenice, iako nismo imali koncentracije i sreće u pojedinim trenucima. Moramo ih pokušati učiniti nervoznim i čekati momenat kada možemo napraviti adekvatan pritisak da stvorimo šansu ili damo gol. Nećemo ih pustiti da prelagano igraju jer imaju pozitivan rezultat”, kazao je strateg Sarajeva – Husref Musemić.

Utakmica u Borisov počinje u 19:00 sati uz direktan prijenos na BHT1.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...