FIS Vitez uplatio kotizaciju za nastup košarkaša BiH na EP

- Advertisement -

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će protiv Španije igrati meč polufinala Evropskog prvenstva A-divizije u litvanskom Kaunasu.

Mladi košarkaši BiH jučer su u četvrtfinalnom meču savladali selekciju Njemačke i plasirali se među četiri najbolje ekipe Evrope, ali nakon meča FIBA je zaprijetila selekciji BiH izbacivanjem s takmičenja ukoliko Košarkaški savez BiH ne uplati kotizaciju od 10.000 eura za nastup na takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Kako je Feni kazao generalni sekretar KS-a BiH Harun Mahmutović, Savezu su pomogli čelnici FIS Viteza, tako da će večeras kadetska reprezentacija igrati za plasman u finale i veliki sportski uspjeh.

– Iznos od 100.000 KM koji nam je Vijeće ministara trebalo proslijediti još prije mjesec dana nikada nije stigao. Srećom čelnici FIS Viteza imaju sluha za sport i košarku i mnogo im hvala na tome – rekao je Mahmutović.

Plasmanom u polufinale EP-a, mladi bh. košarkaši su izborili učešće na svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina koje će biti održano neredne godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...