Fenerbahče u finalu završnice turnira Evrolige u Beogradu

- Advertisement -

Košarkaški klub Fenerbahče pobedio je večeras u Beogradu Žalgiris rezultatom 76:67, čime su se plasirali u finale završnice turnira Evrolige “Turkish Airlines Final four 2018”.

U punoj beogradskoj Štark areni, brojnošću i navijanjem dominirali su sve vreme navijači Fenerbahčea.

Prva četvrtina završena je rezultatom 19:13 za Fenerbahče.

Previše praznog hoda i nastavak olakog gubljenja lopti nastavili su da koštaju Žalgiris na početku druge četvrtine utakmice, ali je tim iz Litvanije uspeo tokom prvog poluvremena da značajno smanji razliku, pa je tako na poluvremenu Fener vodio sa šest razlike (39:33).

Na kraju treće četvrtine, Fener je vodio sa samo četiri razlike (54:50), dok je Žalgiris u jednom trenutku u trećoj četvrtini bio na 13 poena zaostatka, što su nadoknadili serijom od 11 poena, javlja Anadolu agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Najefikasniji igrač za Fener na poluvremenu je bio Luigi Datome koji je postigao 12 poena, kao i Jan Vesely sa osam poena, a na drugoj strani istakli su se Pangos sa osam i Aaron White sa šest poena.

Tokom poslednje deonice utakmice, Fener je bio taj kome je brža igra odgovarala, te je utakmica zavšena rezultatom 76:67.

Za Žalgiris su igrali Brandon Davies, Kevin Pangos, Axel Toupane, Beno Udrih, Paulis Jankunas, Martynas Sajus, Arturas Milaknis, Vasilije Micić, Aaron White, Antanats Kavaliauskas, Paulius Valinskas, Edgaras Ulanovac, a za Fenerbahče Jason Thompson, Nicolo Melli, Melih Mahmutoglu, Brad Wanamaker, Kostas Sloukas, James Nunnally, Marko Gudurić, Jan Vesely, Nikola Kalinić, Ali Muhammed, Ahmet Duverioglu, Luigi Datome. Utakmicu su sudili Daniel Hierrezuelo iz Španije, Sreten Radović iz Hrvatske i Olegs Latisevs iz Letonije.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Fenerbahče je uspeo da se kvalifikuje na Final four eliminišući Baskoniu Vitoriu Gesteiz. Ovo je 12. put da učestvuje na najprestižnijem evropskom takmičenju, a četvrti uzastponi put da je tim koji predvodi srbijanski trener Željko Obradović u Final fouru.

Žalgiris je u četvrt finalu povedio Olympiakos, a ovo je prvi put da ovaj klub nastupa na Final fouru od 1999. godine. Njih trenira litvanska košarkaška legenda Sarunas Jasikevicius, koji je igrao za Obradovića u Panathinaikosu, kada su osvojili Evroligu 2009. godine.

Druga polufinalna utakmica počinje u 21 čas, kada će biti poznato da li će CSKA Moskva ili Real Madrid igrati sa Fenerom u nedelju u finalu Evrolige.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...