Evropsko vaterpolo prvenstvo: Srbija u punoj Areni ubjedljiva protiv Hrvatske

- Advertisement -

Na Evropskom vaterpolo prvenstvu koje se igra u Beogradu, muška reprezentacija Srbije, na samom startu takmičenja, sigurnom igrom, uz odličnu odbranu, pobedila je jednog od najvećih konkurenata u borbi za medalje, reprezentaciju Hrvatske, rezultatom 13:6, javlja Anadolu Agency.

Pred punom Arenom i 11 hiljada navijača, na početku utakmice Hrvatska je prva povela sa golom prednosti, što je i jedino vođstvo koje je imala tokom meča. Tu deonicu igre, reprezentativci Srbije su preokrenuli i završili sa dva gola prednosti (3:1).

PROČITAJTE JOŠ:  Stravična nesreća u Hrvatskoj: Poginule dvije osobe

U drugoj četvrtini, reprezentativci Srbijie su uspostavili dobru odbranu i bili su efikasniji u napadu, pa se na petominutni odmor otišlo sa rezultatom 7:3.

Kako se pokazalo na kraju utakmice, pobednik ovog meča odlučen je u trećoj četvrtini, u kojoj je Srbija primila samo jedan gol, a postigla pet.

Četvrta deonica meča pripala je rezultatski Hrvatskoj, koja je postigla dva gola, a primila jedan, ali to je bilo dovoljno tek da se smanji prednost u konačnom rezultatu 13:6, u korist Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesvakidašnji prizor: Zmija prekinula meč u Srbiji, ujela sudiju, ali je postao heroj

U grupi B u kojoj nastupaju Srbija i Hrvatska, prvog dana šampionata odigrana je i druga utakmica, između Francuske i Malte, u kojoj je slavila Francuska, naredni protivnik Hrvatske, 17:7. Srbija će za dva dana odmeriti snage sa Maltom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...