Evropska liga: Crvena zvezda remizirala s Arsenalom, Vardar poražen od Real Sociedada

- Advertisement -

Diljem Evrope u četvrtak navečer su odigrani mečevi četvrtog kola Evropske lige, a u utakmicama koje su se igrale u terminu od 21.05 sati važne pobjede su, između ostalih, upisali Koln, Guimaraes, Real Sociedad, Hertha Berlin i Lazio, javlja Anadolu Agency (AA).

Od timova iz regiona, Crvena zvezda je u okviru grupe “H” u gostima je igrala neriješeno 0:0 protiv Arsenala. U istoj grupi, FC Koln je savladao BATE rezultatom 5:2.

Makedonski Vardar je u grupi “L” u gostima doživio poraz od Real Sociedada sa 3:0. U istoj grupi, Rosenborg je igrao 1:1 protiv Zenit Petersburga.

U grupi “I”, portugalski Guimaraes je slavio protiv Marseillea rezultatom 1:0, dok su Salzburg i Konyaspor igrali bez golova.

Hertha Berlin je u grupi “J” upisala pobjedu sa 2:0 protiv Zorye Luhansk, dok je Athletic Bilbao slavio protiv švedskog Ostersundsa rezultatom 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

U okviru grupe “K”, Lazio je golom u posljednjim minutama meča uspio savladati Nicu rezultatom 1:0.

U ostalim mečevima koji su se igrali u terminu od 21.05 postignuti su sljedeći rezultati: FCSB – Hapoel Be’er Sheva 1:1, Plzen – Lugano 4:1 i Vitesse – Waregem 0:2.

U utakmicama koje su se igrale u terminu od 19.00 sati, fudbaleri Partizana su na “Stadionu Partizana” u Beogradu u grupi “B” savladali albanski Skenderbeu rezultatom 2:0. U istoj grupi, Young Boys je u Bernu poražen od Dynamo Kyiva sa 0:1.

Aktuelni prvak Hrvatske Rijeka je na Rujevici u meču grupe “D” doživjela poraz sa 1:4 od Austrie iz Beča. U istoj grupi, grčki AEK je na “Olympiako Stadio Spyros Louis” u Atini igrao bez golova protiv AC Milana.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

U grupi “C”, Bašakšehir je u Istanbulu igrao neriješeno 1:1 protiv Hoffenheima. Domaćin je uspio spasiti bod u trećoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena pogotkom bh. reprezentativca Edina Višće.

Lyon je u grupi “E” kao domaćin savladao ekipu Evertona rezultatom 3:0. Everton je od 80. minute igrao sa igračem manje nako što je Morgan Schneiderlin zaradio crveni karton.

U grupi “A”, Slavia Prag je u na “Eden Aréni” u Pragu poražena od Villarreala rezultatom 0:2.

U ostalim mečevima koji su se igrali u terminu od 19.00 postignuti su sljedeći rezultati: Apollon – Atalanta 1:1, FC Copenhagen – Zlin 3:0, Lokomotiv Moskva – Sheriff Tiraspol 1:2, Ludogorets – Braga 1:1 i Maccabi Tel Aviv – FC Astana 0:1.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...