Evo načina da trčite u BiH za one koji ne mogu

- Advertisement -

Bosancima i Hercegovcima najbliža, zadarska utrka Wings for Life World Run službeno je rasprodana pa je Beč sljedeća najbliža tačka za sve koji 6. maja žele trčati za one koji ne mogu. Pored Beča u četiri bh. grada se organizuje utrke sa mobilnim aplikacijama.

Sportska istorija još uvijek nije zabilježila sličan događaj, utrku u kojoj učestvuje cijeli svijet. Profesionalci, rekreativci, amateri, poznati i manje poznati, svi u istoj misiji – pomoći u pronalasku lijeka za povrede kičmene moždine. Zato, vjerovatno i ne postoji utrka koja više inspiriše.

Wings for Life World Run utrka nema ciljnu liniju na koju smo navikli niti precizno određenu distancu.

Takmičari trče za one koji ne mogu, trče za ljude koji imaju povredu kičmene moždine i željno iščekuju da medicina pronađe lijek i omogući im da se dignu iz invalidskih kolica pa se sve startnine ulažu u istraživanje za pronalazak lijeka.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno, ali sutra želim jako dobar rezultat

Obzirom da je nama najbliža utrka u Zadru rasprodana, a iz nekog razloga ipak niste u mogućnosti putovati do Beča, u BiH također možete trčati ispred virtuelnog presretačkog vozila uz mobilni uređaj i Wings for Life World Run aplikaciju. Želite trčati sami ili u grupi, na vama je da odlučite.

Na svoj mobilni telefon skinete Wings for Life World Run aplikaciju za iOS ili Android i trčite organiziranu virtuelnu utrku, gdje god da se nalazite. Kreirajte stazu i organizirajte vlastitu utrku ili se priključiti postojećoj App utrci u četiri bh. grada.

Participants compete during a start the Wings for Life World Run in Zadar, Croatia on May 3, 2015.

Dakle, možete napraviti samo donaciju za fondaciju, možete donirati i prijaviti se da trčite utrku, možete donirati i trčati sami sa aplikacijom, a možete donirati i priključiti se grupnim trčanjima sa aplikacijom koje će se organizirati u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Tuzli.

Doktori kažu kako nekada nije postojao lijek za većinu bolesti/povreda i da je samo pitanje dana kada će se pronaći lijek i za povrede kičmene moždine.

PROČITAJTE JOŠ:  Budi i ti vjetar u leđa -100 hiljada do Saalbacha

Fondacija Wings for Life već godinama prikuplja sredstva za istraživanje, a 2014. godine su došli na ideju kako da pokrenu cijeli svijet da bi se čuo glas onih koji ne mogu trčati.

Wings for Life World Run je specifičan format utrke. Učestvovati mogu svi. Na više lokacija širom svijeta takmičari krenu trčati u istom trenutku. Kod jednih je to u ponoć, kod drugih u podne, ali pola sata nakon što trkači startaju, kreće i vozilo (presretač) na svim lokacijama u svijetu. Presretači potom sustižu trkače i tako ih eliminišu iz utrke.

Pobjednik je onaj ko zadnji trči ispred presretača.

Ukoliko ove godine želite biti dio najljepše priče, možete se prijaviti na web stranici www.wingsforlifeworldrun.com.

Za grupno trčanje u BiH gradovima klinknite na TuzlaMostarSarajevo i Zenica linkove.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...