Euroliga u košarci: Sjajna Budućnost pobijedila CSKA

- Advertisement -

Košarkaši podgoričke Budućnosti priredili su večeras pravu senzaciju u 9. kolu Eurolige. „Plavi“ su u prepunoj dvorani „Morača“ savladali CSKA iz Moskve 93:92 (17:21, 18:28, 30:18, 28:25), u meču za pamćanje.

Nevjerovatan rezultat u glavnom gradu Crne Gore, Budućnost je nanijela prvi poraz timu koji svake godine konkuriše za titulu u najelitnijem klupskom takmičenju.

Otvorili su gosti meč serijom 11:0, djelovalo je da domaćin ne može da im parira. Konsolidovali su se ipak puleni Aleksandra Džikića, pa su do pauze deficit spustili na četiri poena.

Držali su se domaći košarkaši na startu druge četvrtine, ali je onda uslijedio strašan period igre Moskovljana, Budućnost nije imala rješenja za napade CSKA, koji je ubrzo stekao i 17 poena prednosti. Na odmor se otišlo sa 35:49 u korist gostiju iz Rusije, djelovalo je da je šampion ABA lige nokautiran u svojoj dvorani, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Oglasio se MUP ZDK: Važne upute pred sutrašnji meč BiH-Ukrajina

Ipak, košarkaši Budućnosti uspijevaju da se vrate u igru u trećem kvartalu, Gordić je povukao domaći sastav koji stiže do minusa od samo jednog poena.

Na posljednji odmor se otišlo sa košem prednosti u korist moskovske ekipe, Budućnost je pokazala da može da se nosi sa daleko kvalitetnijim rivalom.

U poslednjem kvartalu, rezultatska klackalica, razigrao se i Danilo Nikolić, pogodio je nekoliko bitnih trojki, ekipe su se smijenjivale u vođstvu.

Vodio je CSKA na poslednjih 20 sekundi do kraja sa pola koša, loše je organizovala Budućnost naredni napad, Džekson je promašio trojku sa preko devet metara, lopta je pala ispred koša, ali ju je uhvatio Danilo Nikolić, koji je lagano na pet sekundi do kraja položio u koš za novi preokret u “Morači”.

PROČITAJTE JOŠ:  Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Poslednji napad su imali gosti, Higins je šutirao preko ruke za dva poena i promašio.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Erl Klark sa 18 poena, Nemanja Gordić je dodao 17, Danilo Nikolić je upisao 14 poena.

Kod CSKA, 19 poena De Koloa, 15 je dodao Klajburn, po 12 su upisali Alek Piters i Higins.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...