Elvin Kovač: Ostajem u Freiburgu, volio bih da u Ligi Europe igramo protiv Sarajeva ili Želje

- Advertisement -

Talentovani golman Elvin Kovač, član Freiburga i juniorski reprezentativac BiH, najvjerovatnije će potpisati ugovor sa ovim njemačkim bundesligašem koji je u prvenstvu osvojio sedmo mjesto i učestvovat će u kvalifikacijama za Ligu Europe.

– Imam veliku podršku trenera u Freiburgu i u skorijoj budućnosti oni me vide na mjestu prvog golmana seniorske ekipe. Interes za mene pokazalo je još nekoliko bundesligaša, ali ostajem vjeran klubu u kojem ću imati priliku da branim i dalje napredujem. Drago mi je što će Freiburg igrati evropska takmičenja i vjerujem da mogu napraviti zapažene rezultate i iznenaditi cijelu Evropu. Volio bih u duelu protiv mog kluba vidjeti Želju ili Sarajevo – kaže  Elvin Kovač.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Elvin je prve nogometne korake napravio u školi fudbala „Fair Play” u Sindelfingen, nakon čega je promijenio nekoliko klubova, a od 2014. član je Freiburga sa kojim je učestvovao na jakom omladinskom turniru na kojem su bili Dinamo iz Zagreba, Stuttgart, Inter iz Milana, Mainz, Everton. Dobre odbrane dovele su ga i do dresa U-19 reprezentacije, a  u nekoliko navrata bio je na spisku selektora Tonija Karačića.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

– Uvijek sam se potajno nadao da ću jednog dana zaigrati za BiH i ta se želja ispunila. Nadam se da ću se u 2017. godine izboriti i za mjesto prvog golmana U-19. Uzor u nogometu mi je Asmir Begović i želja mi je da ga jednog dana zamijenim među stativama. Nadam se da će u NSBiH još više pažnje posvetiti našim talentovanim nogometašima širom svijeta i svi oni imaju jednu zajedničku želju, dres reprezentacije BiH – kazao je Kovač.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...