Elvedin Herić za MP: Igram dobro i nagrađen sam pozivom u reprezentaciju

- Advertisement -

Elvedin Herić (21), nekadašnji igrač FK Sarajevo karijeru je prije nekoliko mjeseci nastavio u austrijskoj Drugoj ligi. Mladi reprezentativac naše zemlje potpisao je tada dvogodišnji ugovor sa Kapfenbergom.

U ovom klubu bili su izuzetno zadovoljni potencijalom kojim raspolaže. Zbog toga su pregovori okončani na obostrano zadovoljstvo. Da nisu pogriješili pokazale se utakmice u kojima je briljirao Herić i pokazao se kao jedna od najvažnijih karika svog novog kluba. Za kratko vrijeme oduševio sve ljubitelje nogometa u zemlji podno Alpa.

”U Kapfenbergu sam se adaptirao odmah čim sam došao. Naravno pomogli su mi i saigrači koji su me sjajno prihvatili”, počinje razgovor za Muški Portal mladi reprezentativac BiH.

Dodaje kako mu je sve bilo olakšano činjenicom da je prije njega iz Slobode u ovaj klub stigao Adin Omić.

”Objasnio mi je kako stvari funkcionišu i to mi je znatno olakšalo adaptaciju. S Adinom se družim svakodnevno, a živimo u istoj zgradi”, kazao je naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ:  Ugašeni svi računi firmi Igora i Gorice Dodik

Elvedin je inače rođen u Augsburgu i izuzetno dobro govori njemački jezik.

”Sa te strane, mislim na komunikaciju, nije bilo nikakvih problema. Njemački jezik znam vrlo dobro i to je donekle olakšalo da se brzo naviknem na život u Austriji”.

Kapfenberg je trenutno na petom mjestu sa četiri poobjede, dva remija i  tri poraza. Jedan gol od njih 15 postigao je bh. nogometaš.

”Klub trenutno nema ambicije da se plasira u elitni rang austrijskog nogometa. Sav fokus stavljen je na mlađe igrače koji bi za nekoliko godina trebali biti nosioci igre u Prvoj ligi”, istakao je bivši veznjak Bordo tima.

Herić je svojim dobrim igrama skrenuo pažnju na sebe. Pojedini klubovi već na zimu žele ga vidjeti u svojim redovima.

”Ne razmišljam puno o tome. Istina, bilo je već nekih ponuda, ali dok ne dođe vrijeme za novi korak neću se puno opterećavati. Fokusiran sam trenutno na treninge i igru. Pristao bih na promjenu sredine samo ako ponuda bude odgovarajuća za klub, ali i za mene”, apostrofira Elvedin.

PROČITAJTE JOŠ:  U Vranduku kod Zenice otkačila se prikolica kamiona

Neizaostavni član Kapfenberga ponovo je u U-21 reprezentaciji BiH. Našao se na novom spisku selektora Vinka Marinovića pred dvoboj sa Portugalom.

”U FK Sarajevo nisam dobivao priliku da igram i zbog toga nije bilo poziva u državni tim. U austrijskom timu sam u udarnoj postavi, mislim da dobro igram, a to je primijetio i selektor Marinović koji me nagradio pozivom. Okršaj sa Portugalom neće biti nimalo lagan, ali se svi nadamo  pobjedi”.

Na kraju je potcrtao da konstantno prati dešavanja u Premijer ligi BiH.

”Upoznat sam sa svim dešavanjima. Imam puno prijatelja, prije svega u Sarajevu, ali i u drugim klubovima”, zaključio je talentirani Herić.

Piše: Edin Isanović

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...