Džanan Musa nakon utakmice završio u podgoričkoj bolnici

- Advertisement -

Jedan od najboljih bh. košarkaša Džanan Musa poslije utakmice protiv Crne Gore u Podgorici završio je na Urgentnom odjelu Kliničkog centra Crne Gore, potvrđeno je za Klix.ba.

Još u ranom dijelu utakmice Musa je dobio udarac u predjelu vrata, što je za trenutak podsjetilo na jezivu povredu iz finiša prošle sezone kada je nastupajući za Breogan doživio rupturu dušnika u meču protiv Manrese u okviru španske ACB lige.

PROČITAJTE JOŠ:  Oni su mučili djeda Stanimira u zatvoru: Osuđeni zbog saobraćajnih prekršaja i karte za prevoz pa do smrti zlostavljali žrtvu

Sjajni bh. košarkaš tada je odmah nakon utakmice morao na hitan operativni zahvat na vratu jer je zbog udarca imao probleme s disanjem, da bi ga već sljedećeg dana prebacili na redovno odjeljenje u bolnici gdje je i počeo s procesom rehabiliacije.

Kako su nam potvrdili iz KS BiH, Musa je nakon utakmice završio u bolnici na dodatnim pregledima, ali nisu mogli precizirati kakvo je njegovo zdravstveno stanje i čeka se rezultat pregleda i zvanični stav ljekara.

PROČITAJTE JOŠ:  Novak Đoković izgubio od 123. igrača svijeta

Podsjetimo, košarkaši Bosne i Hercegovine su poraženi u prvom kolu druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u gostima kod selekcije Crne Gore rezultatom 88:69, a naredni meč igramo za tri dana u Sarajevu protiv Francuske.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...