Džanan Musa nakon poraza: Neopisiv je osjećaj kad se obuče dres reprezentacije, ovo je put za budućnost

- Advertisement -

Košarkaš reprezentacije BiH, Džanan Musa, obratio se novinarima na konferenciji za medije nakon utakmice protiv Litvanije.

Zmajevi su u sklopu petog kola Eurobasketa poraženi od Litvanije rezultatom 87:70, a Musa je na konferenciji za medije iskoristio priliku i čestitao Litvaniji na pobjedi i plasmanu u osminu finala, prenosi Sport1.

– Čestitke Litvaniji na pobjedi i plasmanu u osminu finala, bili su bolji i zaslužili pobjedu, no ne mogu reći da smo zakazali, ponosan sam na svoje saigrače i stručni štab, na sve, borili smo se do posljednjeg momenta, sretan sam što sam dio ovakvog kolektiva, kazao je Musa, a potom dodao:

– Glupo se vaditi na umor, no pet utakmica u sedam dana nije lako. Stvarno smo dali posljednji atom snage i zbog toga ostaje žal, no momci su željeli svaku utakmicu da pobijede, nevjerovatan je osjećaj biti dio ovog tima, ovo je put za budućnost, nadam se da ćemo zajedno sa selektorom napraviti mnogo uspjeha u budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan još jedan skup podrške Palestincima: Svijet spava i nakon 35.000 mrtvih u Gazi

Musa se potom osvrnuo na odluku selektora Bećiragića da ga izvede iz igre u nekoliko navrata zbog umora.

– Selektor me želio izvesti u nekoliko navrata zbog umora, ali sam ga zamolio da me ostavi u igri jer je nevjerovatan ponos igrati za ovu reprezentaciju. To je nevjerovatno iskustvo, nadam se da ćemo se kvalifikovati za Svjetsko prvenstvo i pokazati vrhunskim timovima da možemo igrati sa njima, poručio je Musa, pa potom dodao:

– Neopisiv osjećaj je svaki put kada se obuče dres reprezentacije, ljudi ne znaju koliko se Jusuf i ja osjećamo loše kad ne možemo doći u reprezentaciju. Pričali smo kakav je osjećaj izaći u našem dresu, borili smo se, no izgubili smo časno, mogli smo da prođemo u Berlin i da nastavimo takmičenje. Taj put mora da bude popraćen mnogo čime sa strane, a to nije pitanje za nas. Nadam se da će se stanje i u državi popraviti, ovime pokazujemo koliko nam je stalo da igramo za reprezentaciju, te se nadam da će se odnos prema nama popraviti.

PROČITAJTE JOŠ:  U požaru u Zenici izgorjele majka i kćerka

On se potom osvrnuo na period prije početka Eurobasketa.

– Imali smo samo dvije prijateljske utakmice, pa smo se uigravali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo jer dotad nismo imali priliku to da radimo. Selektor je razmišljao o takvom raspletu, no mi nismo takvi momci, borili smo se, dali smo sve od sebe, svaka čast selektoru i svim momcima koje imamo u reprezentaciji, kazao je Musa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....