Drugi krug ostaje samo san: BiH poražena od Litvanije

- Advertisement -

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, poražena je u petom kolu Eurobasketa od selekcije Litvanije rezultatom 87:70, te smo tako sa dvije pobjede i tri poraza okončali nastup na Evropskom prvenstvu.

Litvanija je bolje otvorila utakmicu i zahvaljujući ubitačnim šutevima za tri poena Mariusa Grigonisa, veoma brzo došla do plus šest, bilo je 13:7. Kako se prva četvrtina primicala kraju, njihova prednost je rasla, pa je tako tri minute pred kraj, iznosila osam poena, bilo je 26:18, no serijom 8:2 do kraja ovog perioda igre smo se vratili i na odmor otišli pri rezultatu 28:28.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Dini Merlinu pozlilo na Baščaršiji: Odvezla ga Hitna pomoć

Baš kao i u prvoj četvrtini, Litvanci su pogađali otvorene šuteve i na četiri minute prije kraja, ponovo vratili plus osam, bilo je 44:36 nakon čega je Džanan Musa pogodio trojku i vratio nas na minus pet, 44:39. Ipak, novom serijom 5:0, Litvanci su na 2.31 do kraja došli na maksimalnih plus deset, 49:39. Nakon toga su pogodili Jokubaitis i Sabonus i odveli Litvance na plus 14, 53:39 da bi njihovu seriju, fenomenalnim zakucavanjem, prekinuo Kenan Kamenjaš, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 56:42.

Odvojili su se Litvanci na plus 20 u trećem periodu igre, a onda je Roberson pogodio trojku i smanjio naš zaostatak na 62:45 nakon čega se prednost Litvanaca povećavala do maksimalnih plus 21. Zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, vratili smo se na minus 11, 71:59, no onda je Butkevicius vezao pet poena i vratio Litvance u ‘‘mirnu luku‘‘, bilo je 75:59 što je bio rezultat sa kojim se ušlo u posljednjnih deset minuta.

PROČITAJTE JOŠ:  U Doboju uhapšena dva pješaka jer su odbili test na drogu

Nismo se uspjeli vratiti u potpunosti, te je pobjeda sasvim zasluženo otišla na stranu reprezentacije Litvanije koja se tako plasirala u osminu finala Eurobasketa, prenosi Sport1.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Tuga: Danas će biti klanjana dženaza Amili Šehović, a njenom sinu Salihu sutra

Dženaza Amili Šehović (34), čije je tijelo zajedno s...

U Sarajevu nestao Fuad Hadžihasanagić (75), posljednji put viđen na Vratniku

Gorske službe spašavanja Trebević i Novi Grad Sarajevo pokrenule...

Saobraćajna nesreća na Dolac Malti, oboren motociklista

Na Dolac Malti u Sarajevu došlo je do nesreće...

U Lukavcu prilikom tuče ubijen muškarac (35)

U Lukavcu se sinoć dogodio tragičan slučaj u kojem...

(VIDEO) Jak požar u Sarajevu: Vatrogasci se bore sa stihijom u Novopazarskoj ulici

U večernjim satima u Sarajevu je došlo do požara. Pripadnici...