Sport

Disciplinska komisija NSBiH kaznila premijerligaše za propuste u mečevima 16. i 17. kola

0
Disciplinska komisija NSBiH kaznila premijerligaše za propuste u mečevima 16. i 17. kola, Life.ba

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH (NSBiH), pod predsjedavanjem Gorana Kosorića, danas na sjednici u Sarajevu donijela je odluke o kažnjavanju bh. premijerligaša zbog propusta u organizaciji utakmica 16. i 17. kola Premijer lige BiH.

Fudbalski klub Drina je kažnjen s 1.500 KM zbog propusta u prijavljivanju licenciranog glavnog i pomoćnog trenera u zapisniku s utakmice protiv FK Sarajevo, a zbog  propusta u prijavljivanju licenciranog glavnog trenera u zapisniku sa utakmice s 1.000 KM kažnjen je FK Velež.

Službeni predstavnik FK Željezničar Elvis Karić kažnjen je s 1.000 KM zbog kršenja kršenja kodeksa oblačenja, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO) Evo kako izgleda mjesto tragične nesreće u Sarajevu dan poslije

FK Borac je kažnjen s 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Veleža, te upotrebe pirotehničkih sredstava u toku utakmice, a Velež je kažnjen s 1.000 KM zbog propusta u prijavljivanju licenciranog glavnog trenera u zapisniku s utakmice.

FK Drina je kažnjena s 2.000 KM  i zbog propusta u susretu 17. kola protiv Zrinjskog, odnosno zbog neprijavljivanja licenciranog glavnog i pomoćnog trenera u zapisniku s utakmice i kršenja kodeksa oblačenja koje je počinio službeni predstavnik kluba Svetozar Vukašinović.

PROČITAJTE JOŠ:  Navijači Sloge skandirali ime ratnog zločinca, sudija prekinuo utakmicu

Zbog propusta u organizaciji istog susreta i  upotrebe pirotehnike na stadionu, HŠK Zrinjski je kažnjen s 1.500 KM novčana kazna u iznosu od 1.500,00 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača).

Fena


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.