Direktan prenos: Utakmica Sarajevo Željezničar uživo na Moja TV

- Advertisement -

Vječiti derbi gradskih rivala Sarajeva i Željezničara bit će igran danas na Koševu, u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vodećim timovima na tabeli to će biti 120. ligaški i 139. derbi ukupno.

Trener “bordo” tima Husref Musemić je na pres-konferenciji kazao da njegov tim derbi dočekuje sa čelne pozicije na tabeli, u dobroj atmosferi kao i širim igračkim kadrom.

– Dat ćemo sve od sebe, znajući da s pobjedom idemo na zimsku pauzu. Ne želimo se revanširati za prošli poraz na Grbavici (2:5), taj gubitak tri boda i poraz je bio bolan, ali ga ne možemo vratiti. Posljednji derbiji su bili dobri i efikasni za naše uvjete. Pozivam navijače da nas podrže na putu do devete pobjede u nizu – kazao je Musemić.

Naglašava da se ekipe dobro poznaju te da “teško mogu iznenaditi jedna drugu”.

– Zadnji poraz Željezničara od Širokog neće nas zavarati jer je derbi nešto sasvim drugo. Oni nisu mijenjali sastav, osim Štilića. To je kvalitetan i lucidan igrač koji u svakom trenutku može napraviti neki nepredvidiv potez – kazao je Musemić.

Zdravstveni bilten aktulenog prvaka je povoljan, a Musemić jedino neće moći da računa na suspendovanog Halida Šabanovića.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski kazao je da njegova ekipa želi da nastavi  seriju dobrih igara, te da ubjedljiv poraza u prvom susretu ove sezone od Željezničara neće previše utjecati na rezultat.

– Imamo pozitivan skor od osam pobjeda. Nakon pobjede nad  Veležom derbi  dočekujemo u dobroj atmosferi. Domaći teren bi mogao biti prednost, iako smo znali i na njemu imati dosta problema. Sada su nam se četiri igrača, koji su igrali prema naprijed, vratili u dobru formu. Mi ćemo se potruditi da napravimo dobar rezultat – rekao je Velkoski.

Trener ‘Plavih’ Amar Osim izjavio je da je njegova ekipa porazom od Širokog u prošlom kolu sebe dovela u nezavidnu situaciju, a igračima stvorio dozu pritiska zbog činjenice da Sarajevo pobjedom može otići na šest bodova prednosti.

– Samo smo sebe doveli u takvu situaciju. Mogli smo biti mirniji da smo savladali Široki, ali sličnu situaciju smo imali i pred prošli derbi kada je Sarajevo moglo otići na pet bodova prednosti. Ipak, sada bi nam poraz teže pao jer je manje kola do kraja prvenstva, toga smo svjesni i mi i oni – kazao je u petak Osim na pres-konferenciji.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

– Sarajevo nema poraza kod kuće i prvo je na tabeli, to dovoljno govori o njihovoj snazi. Nismo ni mi loši, trebali smo dobiti Široki, ali nismo. I dalje smo u vrhu i nije to slučajnost. Dokazali smo sebi da smo s razlogom tu gdje jesmo. Ko se bude bolje snašao može doći do tri boda – rekao je strateg Željezničara.

Navodi da bi Željezničar bio zadovoljan i remijem, ali nije siguran da isto važi i za Sarajevo koje se sigurno pred svojim navijačima želi revanširati za poraz na “Grbavici” od 5:2.

Prvotimac Željezničara Sulejman Krpić rekao je da će Željezničar na Koševu izaći spremniji i borbeniji, te da svi igrači razmišljaju samo o pobjedi.

– Spremamo se psihički i fizički, spremni smo na sve. Nije nam bitno da prikažemo lijepu igru, koliko nam je bitno da osvojimo bodove. Promašio sam penal protiv Širokog što mi se nikada nije desilo u karijeri. Za derbi sam 300 posto spreman – izjavio je napadač.

Derbi će biti igran danas na stadionu “Asim Ferhatović Hase” s početkom u 16.00 sati. Direktan prenos utakmice možete pratiti na Moja TV. 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...