Direktan prenos: Utakmica Kazahstan – BiH uživo na tv Nova BH

- Advertisement -

Mogu li Zmajevi ispuniti san nacije i plasirati se na Svjetsko prvenstvo?

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja oktobarski dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a sve utakmice Zmajeva gledat ćemo u direktnim prijenosima na Novoj BH.

Prva je revanš utakmica protiv Kazahstana, ekipe koja je i u Zenici dokazala da nema lakih protivnika, a za Zmajeve samo pobjeda dolazi u obzir! Utakmica Kazahstan – BiH igra se na Astana Areni u Nur-Sultanu u subotu, 9. oktobra, u 15.00 sati.

Zmajevi u grupi D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. iz četiri meča imaju tri boda, koliko ima i Kazahstan s utakmicom više.

PROČITAJTE JOŠ:  Budi i ti vjetar u leđa -100 hiljada do Saalbacha

Nakon Kazahstana, reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje susret protiv Ukrajine. Bit će to još jedan veliki izazov za tim Ivayla Peteva i posljednje gostovanje u ovim Kvalifikacijama, s obzirom na to da nas u novembru očekuju dodatne dvije utakmice, ali na domaćem terenu protiv Finske i Ukrajine. Ukrajinci su izuzetno nezgodan protivnik i imaju dobre šanse da sa pobjedom naprave veliki korak ka osvajanju drugog mjesta u grupi. Utakmica Ukrajina – Bosna i Hercegovina igra se 12. oktobra u 20.45 sati.

Kada je u pitanju stanje na tabeli, Francuska je prva sa 12 bodova iz 6 utakmica, druga je Ukrajina sa pet bodova iz pet utakmica, a isti broj bodova ima i Finska na trećem mjestu.  Zmajevi su na na četvrtom mjestu sa po tri boda iz četiri utakmice. Kazahstan je peti sa također tri boda iz pet utakmica. Dakle, Finci i BiH imaju po utakmicu manje. Potrebno je pobijediti Kazahstan u gostima, Finsku i Ukrajinu kući, da bi u Kijevu bio dovoljan i bod protiv Ukrajine. Mogu li Džeko i društvo prekinuti crni niz bez pobjede u kvalifikacijskim utakmicama za elitna takmičenja?

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...