Diplomatski pasoš stigao u ruke najbolje bh. plivačice Lane Pudar

- Advertisement -

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uručila je danas diplomatski pasoš mladoj bosanskohercegovačkoj plivačici Lani Pudar, piše Faktor.

Turković je istaknula da su Lanine medalje posljednjih mjeseci donosile posebnu radost, da je cijela država s nestrpljenjem čekala njene nastupe.

– Ti si nas učinila ponosnom. Tvoj uspjeh je inspiracija mladim naraštajima. Ne samo da napreduju, već da to čine u Bosni i Hercegovini, kao što si i ti učnila. Svi smo dirnuti tvojim optimizmom, odnosnom prema državi Bosni i Hercegovini i patriotizmom U ovako izazovnim vremenima to dobija dublji i mnogo veći značaj – rekla je Turković i dodala:

PROČITAJTE JOŠ:  Dan šehida: Sjećanje na one koji su živote dali za državu BiH

– Zadovoljstvo mi je uručiti ti diplomatski pasoš BiH. Vjerujem da će to biti olakšanje i mali doprinos nastavku tvoje uspješne karijere. Svi smo svjesni da finansiranje sporta nije sistematski riješeno na državnom nivou. Potrebno je da država razvija svoje kapacitete u svim segmentima i bude u prilici da sistematski pomogne sportistima. To je nešto što ćemo morati trajno riješiti u periodu pred nama.

Činjenica je da si ti na svjetskoj sceni zablistala uprkos teškim uvjetima Zaslužuješ najveću zlatnu medalju. Ponosno nosiš zastavu BiH, želim da i pasoš koji ti uručujem ponosno nosiš – istaknula je ministrica vanjski poslova BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Jedna osoba poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gračanice

Evropska prvakinja zahvalila se na lijepim riječima i kazala da je velika stvar dobiti diplomatski pasoš države sa 16 godina.

– Čast i zadovoljstvo mi je dobiti pasoš. Mnogo mi znači. Uspjela sam do toga doći sa 16 godina, to je velika stvar. Malo je reći da osjećam zadovoljstvo – kratko je kazala mlada Mostarka.

Video pogledajte na linku.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...