Damir Beljo želi se za svjetsku titulu boriti protiv Marca Hucka

- Advertisement -

Evropski WBO prvak Damir Beljo (22-0, 18 KO) nada se skorom napadu na svjetsku titulu, što bi bilo ostvarenje njegovog dječačkog sna.  Iako je četvrti na WBO ljestvici izazivača, 31-godišnji Bombarder iz Mostara još jednom je izjavio da želi borbu s Muamerom Hukićem alias Marcom Huckom, koji je nedavno osvojio IBO pojas u četvrtom meču s Olom Afolabijem. I sam Huck u istupima u medijima krajem prošle godine izjavio je da nema ništa protiv meča s Damirom Beljom.

Mostarac koji spada u red najomiljenijih sportista u cijeloj Bosni i Hercegovini preko Facebooka često se obraća svojim fanovima. Odlični bh. bokser tako da je na svom profilu napisao:

– Pokušavam da kroz sport i život utječem i na globalnu situaciju. Znam da ja ne mogu promijeniti svijet, ali mogu sebe i to trebamo raditi, jer ako sebe promijenimo promijenili smo svijet. Vjerujte mi da je i meni teško, da i ja nekad padnem, ali neću da ostanem dolje, hoću da se dignem i nastavim jer imam razlog, jer tražim u svemu pozitivnu stranu i Bogu zahvaljujem čak i na stvarima koje me pogode i koje loše djeluju na mene. Pogode me komentari, naročito na nacionalnoj bazi. Pa ljudi moji, ja sam Hrvat i ovo je i moja zemlja, ovo je zemlja i Hrvata i Bošnjaka i Srba i dao Bog da svi vjerujemo u njega, dao Bog da su crkve i džamije pune, a ne da mi određujemo čiji je ispravan put i čija je ispravna vjera…

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža

Bog nam je svima isti, svi imamo istog oca, stvoritelja gore na nebesima i nemojmo se mi praviti Bogom i suditi jedni druge i određivati i nametati, jer jedno je sigurno, a to je smrt i nadajmo se da ćemo tek onda živjeti i doći pred lice Božje i u njegovo kraljevstvo…

Hvala Bogu, svim ljudima oko mene i vama na svoj podršci koju dobijam. Evo ja sam pred vratima svog cilja. Živim svoj san jer sam profesionalni prvak Evrope u jednoj od najjačih verzija, trenutno sam 4. na WBO svjetskoj rang listi, a nas izazivača je 15 od ukupno 1.350 registriranih profesionalaca u CRUZER kategoriji (90,7 kg). Ponosan sam jer sam iz jedne male Bosne i Hercegovine, iz jedne male kućice iz Cima iz Mostara došao skoro pa do cilja i evo sad imam pravo da zatražim meč s najjačima. Uistinu to želim, toliko sam trnovit put prošao i kroz amaterski boks i kroz profesionalni, u kojem ima svakojake prljavštine, da dođem ovdje i sada kažem da želim meč s najjačima, a od tih najjačih ja želim najjačeg! Želim da boksam s Marcom Huckom – superšampionom, tu sam i imam pravo i volio bih da me izaberu. Ja ne kažem da ću pobijediti, ali ću sigurno dati sve od sebe da pobijedim. On je strašno jak i publika ga obožava jer doslovno bije protivnike, znam da bi publika uživala u našem meču, to svi žele vidjeti a i ja želim priliku!

PROČITAJTE JOŠ:  Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

Svejedno mi je s kim ću boksati od najjačih, ali iskreno volio bih s Huckom jer je najatraktivniji i iskreno najveće ime u cruzer kategoriji. Nadam se da će uskoro doći do našeg meča i ne potcjenjujem ga jer to nije u mom stilu, niti se on ičim može potcjeniti, naprotiv, sve pohvale za njega i boksati s njim bi mi bila čast, ali ja vjerujem u sebe i to mi je Bog dao,to da vjerujem toliko i u Njega i u sebe i radujem se mečevima s najjačima. Naš narod to želi, našem narodu je dosta svakakvih verzija i svakakvih prvaka i to je ono što negativno utječe na boks. Ovdje gdje sam ja trenutno nema svakakvih i zna se kojih 5 verzija su najjače i koje su priznate u svijetu boksa a to su: WBO, WBC, IBF, WBA i IBO… nadam se da ću uskoro da boksam za svjetsku titulu u jednoj od njih i volio bih da to odmah bude veliki Marco Huck! Hvala i Bog vas blagoslovio!”

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...